tiistai 8. huhtikuuta 2014

108: Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Jackson: Flemish Red/Brown

Punertavanruskea belgialainen kaatui tuoppiin hennon vaahdon saattelemana. Oluessa oli mausteinen hehkuviinimäinen tuoksu.

Maku seuraili tuoksua ja oli samantyyppinen kuin Rodenbac Grand Crussa. Suurimpana erona edelliseen oli se, että tässä ei ollut maussa maltaiden tuomaa tummuutta, vaan olut oli mielestäni happaman marjaisampi. Mukana oli myös samaa liuotinmaista pistävyyttä ja viinimäistä kirpeyttä. Veikkaan että tuo mielikuva liuottimesta tulee tammisuuden ja kirpeän viinimäisyyden yhdistelmästä.

Ei hassumpi olut, mutta omaan suuhuni aika yksioikoinen. RGC:n rinnalla melko mehumainen. Vaikutelma johtunee siitä, että tämä on niin samankaltainen kuin RGC, joten uutuudenviehätys on jo karissut, eikä tämä säväyttänyt enää samalla tavalla.
Jackson kuvaa olutta kirjassaan näin:
"…has an interesting interplay of chocolate and cream notes with a long, dry, passion-fruit acidity."

Nyt jäivät nämä Jackon kuvaamaan vivahteet tyystin havaitsematta. Ehkä tuudittauduin niiden mielikuvien varaan, jotka RGC oli luonut, enkä rutistanut maistelusuorituksessa aivan täydellä voimalla. Valmistajan mukaan tätäkin olutta kypsytetään kuukausia tammitynnyreissä, mikä antaa oluelle sen hedelmäisen luonteen.

Täytyy varmaan ostaa toistekin, josko sieltä sitten osaisi löytää noita hienostuneimpia vivahteita.

Hinta BeerNavigatorissa 1,95 € / 0,25 l.

Verhaeghe Duchesse De Bourgogne 6,2 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 16 °P
  • väri 70 EBC
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkkaa tietoa
  • maltaina paahdettuja maltaita
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti