torstai 13. maaliskuuta 2014

102: Heineken Tarwebok

Jackson: Wheat Bock

Vuorossa tällä kertaa tämä hollantilainen olut, jonka nimi vapaasti suomennettuna on Heinäkenkä Vehnäpukki. Olut oli väriltään kirkkaan kuparinruskea. Tuoksu oli tummanpuhuva, kahvisen ja  paahteisen maltainen.

Maku yllätti. Olut oli todella makea ja poreita ei suussa oikeastaan huomannut, vaikka niitä oluessa kyllä oli. Makeuteen yhdistyi runsas banaanisuus, joka toi mieleen karamellisoidun banaanin. Kirjoitin alkuinnostuksessa muisiinpanoihini: "Törkeen kova. Jälkkärikamaa."

Makean banaanisuuden lisäksi maussa oli runsaasti humalaa sekä paahteista kitkeryyttä. En ole maistanut mitään vastaavaa ennen. Aventinus on jossain määrin samantyyppinen, mutta ei lähsekään näin makea. Vaikka tämä olut on suodatettu, oli siinä mielestäni enemmän banaanisuutta kuin Aventinuksessa.

Mielestäni tämä toimisi kyllä erinomaisesti makeana jälkiruokana.
Jackson kuvailee HT:ia kirjassaan näin:
"One of the most distinctive, flavoursome, and complex beers made by Heineken is this wheat Bock…a silky-smooth beer, with suggestions of cream, coffee, chocolate, prunes, and rum. This Dutch interpretation of the style does not have the phenol smokiness or bubble-gum flavours that might be found in a typical German Weizenbock."

Yhdyn edellisen puhujan mielipiteeseen. Summa summarum: voimakkaan banaaninen, todella makea, runsaasti humaloitu, kahvimaisen maltainen vehnäpukki. Pakko hommata toistekin!

Hinta BeerNavigatorissa naurettavat 0,83 € / 0,33 l.

Heineken Tarwebok 6,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 16,5 °P
  • väri 60 EBC
  • katkeroainepitoisuus  24 EBU
  • maltaina ohraa ja vehnää
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti