maanantai 27. tammikuuta 2014

91/100: Brand Dubbelbock

Jackson: Double Bock (Dubbelbock)

Tällä kertaa tuoppiin kaatui tämä kirkkaan punertavanruskea hollantilainen tuplapukki. Oluessa oli hedelmäinen tuoksu, kirsikkaa, rusinaa ja maahteista mallasta.

Maku oli hieman alkoholinen sekä kirsikkainen tai marjaisa. Olut toi etäisesti mieleen Moretti La Rossan. Oluessa ei ollut juurikaan mielestäni katkeroa, mutta humalan makua kylläkin. Päällimmäinen maku on kyllä omaan suuhuni kirsikka tai jokin punainen marja. Lisäksi mukana on lievää paahteisuutta. Maku on kuiva, melko humalainen, lievästi hedelmäisen kirsikkainen sekä häivähdyksen paahteisen maltainen. 

Ensi puraisulla olin melko innoissani oluen mausta, mutta into hieman laantui tuopin loppua kohti. Maku on toki monipuolinen, mutta jotain syvyyttä olisin vielä mukaan kaivannut. Jos muihin maistamiini pukkeihin pitää verrata, niin Moretin La Rossan ja Ayingerin Celebratorin kanssa samaa kastia eli voisin maistaa toistekin. Maultaan lähempänä La Rossaa, johon on lisätty joku kirsikkatwisti.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan tähän tapaan:

…"Dubbelbock has the creaminess and fruity "warming" maltiness of a Lowland Scotch whisky."

Lyhyestä virsi kaunis siis. Omaan suuhuni oluessa oli kirsikkaisen hedelmäisyyden ja paahteisuuden seurauksena viinimäistä happamuutta eikä viskimäisyyttä. Itse asiassa tästä tuli minulle mieleen jopa Liefmans Glühkriek.

Suosittelen kokeilemaan.

Hinta BeerNavigatorissa 1,15 € / 0,30 l

Brand Dubbelbock 7,5% pähkinänkuoressa
  • kantavierreprosentti 18 °P
  • väri  65 EBC
  • katkeroainepitoisuus 27 EBU
  • maltaina Caraviennet ja pale alet
  • humalointina Hallertau
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti