sunnuntai 13. lokakuuta 2013

81/100: Moretti La Rossa

Jackson: Vienna Lager / Maibock

Ruskean värinen italialainen kaatui lasiin Sisilian lämmössä. Oluessa oli tumman maltainen, makeahko rusinainen tuoksu. Oluen maku oli paahteisen maltainen ja makeahkon rusinainen. Alkoholipitoisuuden huomaa, mutta se ei ole häiritsevästi läsnä. Lisäksi humalointi mukavasti peittää ja tukee runsasta alkoholipitoisuutta. Maku on todelal maukas ja vivahteikas. Sanoisin jopa kompleksinen. Tästä syystä aluksi oluesta tuli mieleen Koffin portteri.

Oluessa on paahteisuutta, jota joku voisi väittää jopa suklaaksi, mutta en minä. Alkusäväys on makean rusinainen, mutta maku muuttuu lopussa hieman kuivemmaksi ja paahteiseksi. Tämä on hyvä juttu, sillä en yleensä pidä makeista oluista paitsi vehnäoluista. Peroni Nastra Azurron jälkeen piristävä opetus siitä, että Italiassakin osataan tehdä oluita. Ei vaiskaan, on PNA:kin ihan maukas. Ei ollenkaan joutava vaan juotava. Tämä on näinkin vahvaksi olueksi yllättävän helposti juotava, mutta oluen maukkaudesta johtuen nautintoa mielellään pitkittää hieman.
Jackson kuvailee MLR:a kirjassaan näin:
"It has almost the aroma of straight-from-the-oven pizza dough; a fresh, sweetish, lively, smooth malt character, finishing with a spicy dryness."

Jackson on taas tuttuun tapaan olutkuvauksessaa hyvin vähäsanainen, mutta silti niin kovin eksakti. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä. Kokeilin olutta myös liharuoan kanssa ja toimi myös siihen.

Hinta Sisiliassa paikallisessa supermarketissa 3 x 0,33 l pakkaukselle 2,99 €.

Moretti La Rossa 7,2 % pähkinänkuoressa
    •    kantavierreprosentti 17,3 °P
    •    väristä ei tarkkaa tietoa
    •    katkeroainepitoisuudesta ei tarkkaa tietoa
    •    maltaina palet (10 %) ja tummat (90 %)
    •    humaloinnista ei tarkkaa tietoa
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti