perjantai 27. toukokuuta 2016

182: Weihenstephaner Pilsner / Pils

Protz: Pilsner

Kullankeltainen saksalainene pilsu kaatui tuoppiin muodostaen runsaan samettisen vaahtokukan. Oluen tuoksu oli maltainen ja pippurisen mausteisen humalainen. 

Oluen maku oli yllättävän vahvan maltainen ja tymäkkä väriinsä nähden. Maku oli saksalaisen jämäkkä ja konstailematon. Alkumaku oli hieman makeahko ja viljavan maltainen, mutta kääntyi rapsakan humaloinnin johdosta loppua kohti ikeniä kuivattavan katkereoiseksi. 
Protz kuvailee WPiä kirjassaan näin:
“The beer is wonderfully refreshing, with a malty and biscuity aroma balanced by tart lemon citrus fruit and spicy hops. Juicy malt, tangy fruit and hop resins dance on the tongue, while the finish is lingering and beautifully balanced between rich malt, bitter  hops and fruit. Magnificent.”

Oluen suutuntuma oli pirskahteleva ja makunsakin puolesta se sopisi janon sammuttajaksi kuumana kesäpäivänä. En kyllä kovin hedelmäiseksi tätä kokenut vaikka Protz näin omassa kuvauksessaan kertoo. Muuten kyllä ihan passeli kuvaus.

Hyvä saksalasityylinen pilsner. Pidän tosin enemmän tsekkiläisistä, joissa humalointi on hieman kukkaisempi ja maku hedelmäisempi.

Olut on muuten Protzin kirjan mukaan Weihenstephaner Pilsner. Panimon jenkkiläisellä sivulla se on Pilsner ja saksalaisella sivulla Pils. Muuten faktat näyttäisivät samoilta, mutta jenkkisivulla katkerot ilmoitettu IBUna (32) ja saksalaisella EBUna (30). Kantavierreprosentti muuten valmistajan mukaan 11,8 % ja Alkon mukaan 11,9 %.

Hinta Alkossa 3,68 € / 0,5 l.

Weihenstephaner Pils 5,1 % (Alkon) pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 11,9 °P
  • väri 6,4 EBC
  • katkeroainepitoisuus 24,6 EBU
  • maltaina vaaleat ohramaltaat
  • humalointina Hallertauerin Taurus, Perle ja Tradition
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti