tiistai 24. toukokuuta 2016

181: Saint Sylvestre 3 Monts

Jackson: Bière de Garde
Protz: Bière de Garde

Oljenkeltainen ranskalainen kaatui tuoppiin reippaan vaahtokukan saattelemana. Tuoksu oli lievästi lagermaisen humalainen ja hivenen hiivainen. Myös oluen maku oli hiivainen sekä kuiva ja alkoholinen. Lopussa suun täytti mausteinen ja suuta kuivattavan jälkimaun jättävä humalointi. 

Omaan suuhuni tämä oli vähän turhan yksioikoinen olut: alkoholi puski esiin ja lääkeyrttisen mausteinen humalointi oli maussa voimakkaana läsnä eikä sitten juuri muuta. Mallasrunkokin oli aika kepeä ja mieleenpainumaton.
Jackson kuvailee SS3M:ia näin:
“The St Sylvestre farmhouse brewery produces a very lively, winey, fruity (dessert apples?), yeasty, top-fermenting, unpasteurized golden beer, with a robustly dry finish and great length, called 3 Monts.”

Muuten allekirjoitan, mutta jotain hedelmäisyyttä täi vaikka viinimäisyyttä olut olisi kaivannut, mutta en niitä kyllä oluessa maistanut.

Protz puolestaan kuvailee olutta seuraavasti:
“It is gold coloured , with a fruity, winey aroma balanced by biscuity malt and spicy hop resins. Tart vinous fruit, juicy malt and spicy hops fill the mouth, while the big finish has great length, with an enormous fruity, vinous note balanced by earthy hop resins and creamy malt.”

Protzilta taas tuttua mumbo jumboa, mutta on miehellä ideaakin. Tosin kuvaus saa maun kuullostamaan paljon monipuolisemmalta kuin se mielestäni oli. Tosin tässä taas vain jyvät erottuvat akanoista ja hienostuneimmat vivahteet jäävät meikämandoliinolta huomaamatta.

Hinta-alkoholisuussuhde oli oluessa kyllä kohdillaan, mutta hinta-laatusuhde jätti toivomisen varaan.

Mainitsemisen arvoinen on muuten pullon korkista valmistettu korkki, jota pitää paikallaan pieni metallihakanen. Ilmeisesti pullokäyminen on melkoisen voimakasta, kun tarvitaan lisävarmistusta korkkiinkin.

Hinta Saveur Bieressä 4,20 € / 0,75 l.

Sain Sylvestre 3 Monts 8,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 18,5 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 20 EBU
  • maltaina 2- ja 6-tahoiset ohramaltaat
  • humalointina Nugget
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti