sunnuntai 15. toukokuuta 2016

180: La Choulette Bière des Sans Culottes

Jackson: Bière de Garde

Maistelussa tämäm kullankeltainen ranskalainen. Oluessa oli lagermaisen humalainen ja hivenen saippuaunen mieto tuoksu. Oluen pinnalle muodostui samettinen pienikuplainen vaahto.

Myös tämä La Choulette oli maultaan sahtimainen, mutta humaloinniltaan edellistä paljon miedompi ja rungoltaan kepeämpi. Maku oli kesäisen viljava, makeahko ja hedelmäinen. Olut oli omaperäisen makuinen ja en ihan tarkkaan osaa kaikkia vivahteita pukea sanoiksi. Jotain kermatoffeeta tms. maussa oli sekä kompleksisuutta. 
Jackson kuvailee LCBdSC:ia kirjassaan näin:

“Sans Culottes is golden, with a toasty, yeasty, Champagne-like aroma, and a similar “house character” to the Ambrée: oily and aniseedy, but less rich in spiciness and body, with a drier, elegantly bitter finish.”

Se oli varmaan tuo anis, jota en osannut pukea sanoiksi. Makeuteen yhdistettynä se oli mielestäni paahteisen toffeinen maku, mutta olin varmaan (taas kerran) väärässä. Pidin tästä enemmän kuin Ambréesta, jonka makukombinaatio oli liian voimakkaan mausteinen, alkoholinen ja makea. Tämä oli paljon kesäisempi ja erittäin saisonmainen. Kesäoluiden aatelia.

Hinta Saveur Bieressä 5,10 € / 0,75 l.

Tarkempia tietoja pähkinänkuoreen en La Choulette Bière des Sans Culottesista 7 % löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti