lauantai 2. huhtikuuta 2016

175: Berliner Kindl Weisse

Jackson: Berliner Weisse
Protz: Wheat Beer

Maistelussa tällä kertaa tämä saksalainen vehnäinen sour ale. Olut oli väriltään samean haalean keltainen ja muodosti pinnalleen pirteän pienikuplaisen samettisen pysyvän vaahdon. Oluessa oli happaman kirpea hedelmäinen ja hieman hiivainen tuoksu.

Oluen maku oli lempeän kirpeä ja hennon hapan, mutta samalla hivenen makea, ehkä jopa aavistuksen banaaninen. Olut on todella helposti juotava ja jopa vetisen laimea. Toimisi kesäpäivän janonsammuttajana erinomaisesti. Tähänhän saksalaiset lisäävät erilaisia makusiirappeja tuomaan lisämakua enkä yhtään ihmettele. Kirpeä happamuus teki oluesta viinimäisen, tosin ilman alkoholin makua. Maku ei luonut mielleyhtymää valkkariin vaan pikemminkin johonkin hedelmäiseen kotiviiniin.
Jackson kuvailee BKWa kirjassaan näin:

“The Weisse, which is most readily available in the summer, is firm, carbonic, and fruity, with a cutting hit of sourness. This type of beer is typically sweetened with a Schuss (dash) of raspberry syrup or the green essence of the herb Waldmeister (woodruff).”

Jackson on samoilla linjoilla meikäläisen kanssa.

Protz puolestaan kertoo oluesta seuraavaa:

“The finished beer has a hazy pale gold colour with a complex and intriguing aroma of fresh lemons and rose petals. It is mouth-puckeringly acidic on the palate with a big lemon fruit bite and no discernible hop character. The finish is short, acidic and with a further blast of tart fruit.”

Sitruunan vielä ymmärrän tulevan tuosta hedelmäisyydestä ja happamuudesta, mutta ruusunterälehdet menivät pahasti ohi omasta makupaletistani. Humaloinnin lähes täydellinen puuttuminen toki on mainitsemisen arvoinen asia.

Kerrassaan erinomainen kesäolut humaltumishaluttomalle.

Hinta Saveur Bieressä 2,00 € / 0,33 l.

Berliner Kindl Weisse 3,0 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 7,5 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 10 IBU
  • maltaina ohra-(70 %) ja vehnämaltaat (30 %)
  • humalointina Northern Brewer
  • hiivana lactobacillus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti