keskiviikko 10. helmikuuta 2016

168: Drie Fonteinen Oude Kriek

Protz: Lambic & Gueuze

Tämä kirsikanpunainen olut kaatui skumppalasiin runsaan vaaleanpunaisen vaahdon saattelemana.
Oluen tuoksu oli happaman marjaisa ja tamminen.

Suutuntuma oli jälleen sampanjamaisen poreileva. Oluen maku oli yllättävän miedon kirsikkainen. Maku oli kuiva ja hedelmäinen sekä mielestäni yllättävän samanmakuinen edellisen maistetun oluen kanssa. Tässä tosin ei ollut navettaa samassa mittakaavassa. Tammitynnyrikin oli läsnä lähinnä tuoksussa, mutta ei niin vahvasti maussa. 

Oluen maku oli hedelmäisen kirpeä ja hapan. Ja pikkuhiljaa se kirsikkakin alkoi maistellessa pilkahtelemaan enemmän ja enemmän. Voi olla, että pienellä kypsyttelyllä kirsikan maku voimistuisi oluessa. Nyt paikoitellen tuntui, että tämä oli hieman vetinen, mutta potentiaalia kyllä löytyy.
Protz kuvailee DFOKiä kirjassaan seuraavasti:

“Oude Kriek has a superb aroma of bitter cherry fruit and “horse blanket” yeast mustiness. The fruit, with an almond-like underpinning from the pips, dominates the palate, while the finish is dry, sour, fruity and nutty. Again, the bottled version is 6% (tämä oli kyllä 5 %) and is a revelation, with enormous sour fruit, yeast bite and almonds dominating from nose to finish.”

Navettaa, hevosen loimea, mitä näitä nyt on ja päälle vähän mantelia. Kuvaus kulki vaihteeksi aika omissa sfääreissään ja en kyllä pysty ihan täysin tähän samaistumaan. Tekisi mieli laittaa pullo tätä jemmaan ja maistaa muutaman vuoden päästä. Tosin pyörii aika kovissa hinnoissa tämä.

Hinta Saveur Bieressä 10,90 € / 0,375 l.

Drie Fonteinen Oude Kriek 5,0 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosenista ei tarkkaa tietoa (35 % kirsikoita ja loput lambicia)
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkkaa tietoa (kuivahumalointi)
  • lambicissa maltaina 60 % ohraa ja 40 % mallastamatonta vehnää
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa 
  • hiivana villhiivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti