lauantai 30. tammikuuta 2016

165: Brooklyn Brown Ale

Protz: Brown & Mild Ales

Maisteluvuorossa tämä punaruskea jenkkiläinen ale. Oluen tuoksu oli maltaisen makea ja hieman myös mausteisen humalainen.

Maultaan olut ei kuitenkaan ollut makea, vaan tumman hedelmäinen ja jonkine verran kahvisen paahteinen. Mukana oli myös barle wine -tyyppistä viljavuutta ja kokonaisuus oli mielestäni erittäin omaperäisen makuinen. Paahteisuus teki mausta jotenkin tunkkaisen, mutta ei pahassa mielessä. Lopussa suun täytti mausteinen humalointi, joka maistui eurooppalaisen ja jenkkihumaloinnin sekoitukselta: maussa lievää jenkkiläistä sitruksisuutta, sekä eurooppalastyyppistä ruohoisuutta ja mausteisuutta.

Oluessa oli paljon makua, mutta kaikkia vivahteita on vaikea pukea sanoiksi. Lisäksi maussa oli kompleksisuutta eli joka puraisulla olut maistui hieman erilaiselle.
Protz kuvailee BBAa kirjassaan näin:
“The finished beer has a burnished mahogany colour and a rich and inviting aroma of chocolate, dark, burnt fruit, roasted barley and tangy hops. Caramel, roast and chocolate dominate the palate, followed by a finish that is dry from the malts and roast, with a continuing chocolate note and a solid underpinning of tart hops.”

Suklaa korostuu vähän omasta mielestäni tuossa kuvauksessa, mutta muuten sen voin kyllä allekirjoittaa. Maukas olut, jota voin kyllä suositella.

Hinta Saveur Bieressä 3,50 € / 0,355 l.

Brooklyn Brown Ale 5,6 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 15,5 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 30 IBU 
  • maltaina brittiläiset 2-tahoiset palet, belgialaiset aromimaltaat ja amerikkalaiset paahdetut maltaat
  • humalointina Williamette, Fuggle ja Cascade
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti