perjantai 29. tammikuuta 2016

164: Wells Bombardier

Jackson: Bitter Ale
Protz: Best Bitter

Maisteluvuorossa tällä kertaa tämä kastanjanruskea englantilainen bitteri. Olut muodosti tuoppiin hennon vaahtokukan ja omasi suuret hapot. Oluen suutuntuma olikin pirteän pirskahteleva.

Oluen tuoksu oli metallisen humalainen. Oluen maku oli keksimäisen maltainen ja hennon sitruunaisen hedelmäinen. Melko tummasta väristä huolimatta mallasrunko oli yllättävän köykäinen. Lopussa suun valtasivat pippuriset humalat (“peppery hop resins fill the mouth”, sanoisi Protz) ja humalointi jätti hunajaisen suuta kuivattavan jälkimaun.

Ihan tasapainoinen, mutta tylsähkö kokonaisuus.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:

“This satisfying, smooth, malt-accented beer has a slightly sulphury, rooty aroma; fruity, cherry pie flavours; and a cookie-like dryness in the finish.”

Protz puolestaan kirjoittaa CWBista seuraavaa:

“The rich and complex copper-coloured beer has a superb aroma of wholemeal biscuits, tangy raisins and sultana fruit, floral hops and a touch of sulphur from the water. In the mouth there is a good solid base of hop bitterness, with juicy malt and vinous fruit. The finish has good length, with a final bitter hoppiness but preceded by tangy fruit and rich malt. Export bottled versions of the beer are considerably stronger.”

Jacksonin ja Protzin maistama versio on ollut 4,3 % ja tämä omani oli 5,2 % exporttia. Syyllistyin kyllä taas kerran perisyntiin ja naatiskelin bitterin melkein jääkaappikylmänä. Oikeastihan nämä ovat maukkaimmillaan yleensä pubinlämpöisinä, mikä oli taas päässyt pitkän bitteritauon jälkeen unohtumaan. Tämä varmasti söi terävintä maistelukärkeä ja siksi kompleksisuus jäi itseltäni havainnoimatta.

Hinta Saveur Bieressä 3,10 € / 0,5 l.

Wells Bombardier 5,2 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentista ei tarkkaa tietoa
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 31 IBU 
  • maltaina palet ja crystalit sekä lisänä inverttisokeria
  • humalointina Protzin mukaan pelletteinä Challenger ja Styrian Goldings 
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti