lauantai 16. tammikuuta 2016

161: Gordon Finest Scotch

Jackson: Strong Scottish Ale

Kastanjanruskea skottiale kaatui tulppaanilasiin hennon vaahtokukan saattelemana. Tuoksu oli todella aromikas ja jopa yrttinen. Tuokussa oli makeutta, paahteisuutta ja tammitynnyriä.

Oluen maku oli makean rusinainen ja hieman paahteinen. Maussa oli tammea, taatelia ja yrttistä mausteisuutta. Alkoholi toi makuun kompleksisuutta ja olut jätti suuta kuivattavan jälkimaun ja lämmittävän vaikutelman. Maku oli ajoittain jopa viskimäinen, mutta omaan suuhuni aavistuksen liian makea.

Gordon Finest Scotch 8 % tunnettiin aiemmin mitä ilmeisimmin nimellä Gordon Highland Scotch Ale ja vahvuus oli 8,6 %, mutta valmistuksen siirryttyä belgialaispanimolle on nimi ja vahvuus jossain veiheessa muuttuneet.
Jackson kuvaa olutta kirjassaan seuraavasti:

“The Christmas beer (Gordon Xmas) has this year-round counterpart with marginally less hefty alcohol content but a big, fresh, rich maltiness and toasty balance.”

Melko vähäsanainen kuvaus Jackolta. Pidin enemmän omastani, hymiö. Todella kompleksinen olut ja maistamisen arvoinen. Makeuskaan ei häirinnyt kuin ajoittain, joten kyllä tätä voisi ajatella toistenkin talvi-illan lämmikkeeksi viskilasin sijaan.

Hinta Saveur Bieressä 2,90 € / 0,33 l.

Gordon Finest Scotch 8 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 20,5 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 35 IBU 
  • maltaina etiketin mukaan ohrat ja paahdetut, lisäksi maissia ja sokeria
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti