tiistai 29. joulukuuta 2015

159: Coopers Best Extra Stout

Jackson: Dry Stout
Protz: Porters & Stouts

Lävitsetunkemattoman musta aussistout kaatui tuoppiin kauniin mutta ujon vaahtokukan saattelemana. Pienten kuplien johdosta suutuntuma oli samettisen pehmeä. Oluen tuoksu oli rusinaisen tumman makea ja hedelmäinen. 

Oluen maku oli kuitenkin kuivan paahteinen ja oluessa oli suuta kuivattava humalainen jälkimaku. Maussa oli kahvia ja suklaata, mutta ei oikeastaan makeutta, mutta aavistus tummaa kypsää hedelmää.
Jackson kuvailee CBESia kirjassaan seuraavasti:

“Coopers Stout is woody, oily, and strong, but very drinkable with the oysters and mussels of the South Seas.”

Puinen, öljyinen ja vahva. Aika juotavahan tuo oli, muttei joutava. Maut olivat pehmeitä ja kokonaisuus tasapainoinen.

Protz puolestaan kuvaa olutta tähän tapaan:

“The beer has a full and tempting bouquet of roasted malt, with a pronounced oily, tarry note from the dark grain, balanced by coffee and bitter chocolate. The hops provide a firm underpinning of spicy and earthy resins in the mouth topped by coffee, chocolate and dark dried fruits. The big and complex finish is dry and bitter but balanced by rich malt and dark fruit flavours.”

Mehän puhutaan Rogerin kanssa samaa kieltä nykyään. Vielä kun olisin musitanut spicy hop resinsit, niin paketti olisi ollut kokolailla siinä. Hyvä olut kokonaisuudessaan. Suosittelen lämpimästi.

Hinta Saveur Bieressä 3,80 € / 0,375 l.

Coopers Best Extra Stout 6,3 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 14 °P
  • väri 110 EBC
  • katkeroainepitoisuus 26,5 EBU 
  • maltaina Protzin mukaan palet, crystalit ja paahdetut
  • humalointina Protzin mukaan Pride of Ringwood -pelletit
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti