torstai 19. marraskuuta 2015

153: EKU 28

Jackson: Double Bock / Strong Lager
Protz: Bock

Maisteluvuorossa tämä tuju saksalainen pronssinvärinen pukki. Tuoppiin kaatuneen oluen heikko vaahtokukka ehti jo lähes tyystin kadota sillä välin kun kaivoin kameraa esiin. Oluen tuoksu oli voimakkaan maltainen sekä kukkaisen ja hedelmäisen humalainen. 

Maku oli makean maltainen ja tumman hedelmäinen. Maussa rusinaa ja lopussa mausteista humalointia. Alkoholi jätti lämmittävän jälkivaikutelman, mutta yllättävän vähän prosentit puskivat esiin jääkaappikylmästä oluesta, jossa makua kyllä piisasi. 
Jackson kuvailee EKUa näin:

“A beer with such a high gravity is inevitably syrupy, but its complex, tangerine-like flavours are surprisingly fresh and clean.”

Tuo suutuntuman siirappisuus olikin hyvä pointti, jota en tajunnut mainita. Suutuntuma tuon sekä hapottomuuden takia melko epämiellyttävä.

Protz puolestaan kertoo oluesta seuraavaa:
“The alcohol produces quite a glow, too, backed by rich malt on the aroma, some citrus fruitiness on the palate, and a long, deep, intense, rich and warming finish.”

Protz nyt vähän pihtailee kuvauksessaan ja jättää voimakkaan maltaisuuden sekä mausteisen humaloinnin mainitsematta.

Olen aiemminkin todennut, että en kauheasti perusta tummista ja makeista oluista. Tämä oli siinä rajoilla, mutta peukku kääntyi kuitenkin ylöspäin. Tästä tuli kyllä mieleen belgialaiset dubbelit tai tujut trappistioluet, mutta toki tämä on saksalaisen jämäkkä ja suorasukainen vastine ilman samaa vivahteikkuutta. Tämä kömpelö vertaus siksi, että en ole muita näin vahvoja pukkeja aiemmin maistanut. 

Hinta Saveur Bièressä 3,10 € / 0,33 l

EKU 28 11 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 25 °P
  • väri 32 EBC
  • katkeroainepitoisuus 28 IBU
  • maltaina palet
  • humalointina Hersbruck, Perle ja Tettnang
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti