lauantai 12. syyskuuta 2015

150: Spaten Oktoberfestbier

Jackson: Märzen / Oktoberfest

Puolentoistasadan rajapyykki rikkoutui tällä saksalaissella kausioluella. Oljenkeltainen iloliemi valui tuoppiin mukavasti vaahdoten. Oluen tuoksu oli saippuaisen humalainen.

Ensipuraisulla olut maistui makealle ja metallisen humalaiselle. Makeus selittynee melko runsaalla alkoholilla: 5,9 %. Muutenkin maku oli aika tuju, sillä alkoholi puskee oluessa selvästi esiin. Oluessa on vaaleaksi olueksi yllättävän maltainen maku ja reilusti humalan makua, joka jätti myös aavistuksen suuta kuivattavan jälkimaun. 
Jackson kuvailee olutta näin:
“It has a creamy aroma and a clean, firm, smooth, light-malt accent.”

Vähän on suppeahko tuo Jacksonin kuvaus. Mielestäni maltaisuutta oli melko paljon ja humalointikin olisi ollut jonkin näköisen maininnan arvoinen. 

Kyllä tämä kupoliin nousee ja varmasti maistuisi schlagereiden soidessabraatvurstin kera. Olut oli ollut jääkaapissa viilentymässä muutaman tunnin, mutta olisi saanut olla vähän kylmempää nautittavuuden paranemiseksi. Nyt toki maut tulivat paremmin esiin, mutta olut on varmasti parhaimmillaan hieman viileämpänä, kun alkoholi ei puske esiin niin pahasti kuin nyt.

Hinta Alkossa 3,78 € / 0,5 l

Spaten Oktoberfestbier 5,9 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 13,7 °P
  • väri 7,7 EBC
  • katkeroainepitoisuus 23 IBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti