keskiviikko 9. syyskuuta 2015

149: Samuel Smith Taddy Porter

Jackson: Porter
Protz: Porter

Maisteluvuorossa tällä kertaa tämä englantilainen lävitsetunkemattoman tummanruskea portteri. Oluen tuoksu oli mausteisen paahteinen ja tumman hedelmäinen.

Maku oluessa oli kahvimaisen paahteinen ja hieman mausteinen mutta pehmeän maltainen. Maussa oli kypsää hedelmäisyyttä ja lopussa oli suuta kuivattava katkeroisen humalainen jälkimaku. Humaloinnin maussa oli myös kukkaisuutta ja oluessa kokonaisuudessaan lievää makeutta, vaikka maku kääntyi lopussa humaloinnin johdosta suuta kuivattavaksi. Suutuntumaltaan olut oli runsaiden hiilihappojen johdosta hieman pirskahteleva. Sopusuhtainen ja kypsä kokonaisuus, josta jäi hyvä jälkimaku. 
Sitten kuunnellaan mitä suuret olutherrat tästä sanovat. 

Jackson: “..brewery’s porter, which combines roasty, toasty dryness with the firm, rounded maltiness that is Samuel Smith’s house character.”

Melko vähäsainaisesti tosin, mutta mies puhuu asiaa.

Protz: “Taddy Porter has the richh malty character that is typical of the brewery’s beers. The aroma has a coffee and tart fruit nose, with more bitter fruit, roasted grain and hop spicy resins in the mouth. The finish is quenching, beautifully balanced between a luscious bitter-sweet dark malt character, dark fruits and tangy hops.”

Täytyy sanoa, että mielestäni Protz osui ja upotti. Täydellisyyttä hipova kuvaus. Hieman jopa runollisia sanankäänteitä, mutta olut oli juuri noin monipuolinen ja tasapainoinen.

Hinta Alkossa 4,29 € / 0,355 l

Samuel Smith Taddy Porter 5 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 12,2 °P
  • väri 125 EBC
  • katkeroainepitoisuus 25,5 EBU
  • maltaina alet, kristallit ja mustat, lisäksi paahdettua ohraa
  • humalointina Challenger, Goldings ja Fuggles
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti