lauantai 5. syyskuuta 2015

148: Boon Oude Geuze

Jackson: Gueuze-lambic

Maistelussa tänään tämä belgialainen hiiva. Oluen tuoksu on hedelmäinen ja hiivainen. Oluen maku on monipuolinen. Siinä yhdistyy hedelmäistä kirpeyttä ja tammista kypsyyttä. Happaman kirpeä hiivainen maku, johon kypsä hedelmäisyys tuo tammisuuden kanssa luonnetta. Maku on jollain tapaa sahtimainen, höystettynä vielä villihiivan tuomalla kirpeydellä.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:

It has great finesse: a soft floweriness of aroma (rhubarb?); a momentary gingery sweetness; and a long, dry oaky, faintly salty finish.”

Ihan suht villejä mielleyhtymiä Jackolla: raparperia ja inkivääriä. En nyt ihan samoissa sfääreissä liikkunut, mutta kuivaa tammisuutta tuli bongattua. Jacksonin kirjassa muuten kulkee nimellä Boon Geuze ja kuvan oluen etiketissä vuosiluvut 1995-1996. Omani oli siis 2011-2012 ja Alkossa näyttäisi tällä hetkellä olevan tarjolla 2012-2013 -versiota. En löytänyt varmaa tietoa siitä, onko Oude Geuze Boon samaa tavaraa kuin Geuze Boon, vai onko reseptiä muutettu nimenvaihdoksen yhteydessä, mutta ilmeisesti vain nimi on muuttunut.

Kelpo olut kuitenkin. Voin suositella lambicin (etenkin gueuzen) ystäville.

Hinta BeerNavigatorissa 3,10 € / 0,375 l

Oude Geuze Boon 7 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 14,8 °P
  • väri 17,6 EBC
  • katkeroainepitoisuus 14,5 EBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti