sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

137: Boon Kriek Mariage Parfait

Jackson: Kriek-Lambic
Protz: Lambic

Samea tummanpunainen olut kaatui tuoppiin runsaan vaaleanpunaisen vaahdon saattelemana. Oluessa oli kirsikkainen ja hiivaisen hedelmäinen tuoksu. Hiivan tuoma vivahde oluessa oli omaan nenääni hieman epämiellyttävä.

Olut oli suussa pirskahteleva. Maultaan kuivan kirsikkainen, aavistuksen tamminen ja kirpeän hedelmäinen. Maku ja kokonaisuus toi mieleen hiilihappoisen roseviinin tai lambruscon. Runsas alkoholipitoisuus ei maussa puskenut läpi, vaan toi makuun vain eleganttia tuntua. Kokonaisuutena paketti oli kasassa ja tällä mennään päätyyn asti. Eli pidin kyllä. Maku ei ollut liian yksiulotteinen vaan vivahteikas. 
Jackson kuvailee BKMP:ia kirjassaan näin:

“A classic example of a cherry beer with real fruity tartness and winey, “dry sherry”, toasty complexity, though the precise character will vary from one year to the next.”

Hyvä kuvaus Jackolta. Protz puolestaan runoilee oluesta tähän tapaan:

“…is tart and has the toasted note that is also the signature of dry Champagne. The aroma is heady, tangy, sour cherries, and the fruit note continues through the palate into the long quenching finish.”

Ei huono sepustus tämäkään. 

Mariage parfait eli täydellinen avioliittohan on tehty nuoren kulloisenkin vuoden lambicin ja pitemmän kypsytyksen (18 kuukauden ja kahden vuoden väliltä) läpi käyneestä oluesta. Jokainen vuosikerta on hieman erilainen.

Pidän pirskahtelevasta lambruscosta ja pidin myös tästä.

Hinta BeerNavigatorissa 5,75 € / 0,375 l.

Boon Kriek Mariage Parfait 8 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentista ei tarkempaa tietoa
  • väri 60 EBC
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkempaa tietoa
  • maltaista ei tarkkaa tietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • villihiivoilla käytetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti