lauantai 21. maaliskuuta 2015

136: Lindemans Cuvée René

Jackson: Gueuze-Lambic

Belgialaisessa maisteluputkessa tällä kertaa vuorossa tämmöinen lambic-sekoitus eli gueuze. Olut oli väriltään tummankeltainen ja kaatui lasiin runsaas vaahdon siivittämänä. Tuoksu oli voimakkaan kirpeän hedelmäinen.

Maku oli todella mielenkiintoinen sekoitus kirpeää kypsää hedelmää ja aavistus perinteisempää oluenmakua kuten mallasta ja humalaa. Kirpeän hapokas maku tosin aika vahvasti peitti kaiken muun alleen. Mausta tuli mieleen perinteinen englantilainen siideri, jossa maistuu kypsä omenaisuus ja joka on käytetty kuivaksi asti.

Taas jos en tietäisi, niin väittäisin tässä käytetyn jotain hedelmiä lisukkeena, mutta ilmeisesti tuo hedelmäinen kirpeys tulee olueen villihiivasta. Jälleen sarjaa olut joka ei maistu perinteiselle oluelle. Hiivan maku toi jotenkin kaukaisesti mieleen ajoittain myös sahtihiivan.
Jackson kuvailee LCR:tä kirjassaan näin:

“Owner René Lindemans gives his name to a delicious, full-flavoured beer; hugely foamy and lively; with the nuttiness of a Paolo Cortado sherry; a soft roundet sweetness; then a long, drying finish.”

Jackon mukaan oluessa on käytetty kuusi kuukautista ja kolmivuotista lambicia, siten että sekoituksen keski-ikä on vuoden. Hyvä kuvaus oluesta, vaikka tuo sherry-viittaus ei ihan omaan suuhuni osunut.

Hinta BeerNavigatorissa 3,75 € / 0,375 l.

Lindemans Cuvée René 5,5 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentista ei tarkkaa tietoa
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkempaa tietoa
  • maltaina ohraa ja vehnää
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • villihiivoilla käytetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti