lauantai 14. maaliskuuta 2015

134: Boon Framboise

Jackson: Framboise / Frambozen-Lambic

Vuorossa taas vattuolut, mutta tällä kertaa hieman hailakanpunaisena. Olut muodosti vain vienon vaahdon, mutta tämä varmaan johtui siitä, ettei mökkiolosuhteissa käytettävissä ollut skumppalasia kuten edellisen oluen kohdalla.
Oluen tuoksu oli jälleen vadelmainen ja viinimäisen hiivainen. Maku erosi LF:sta siinä, että makeus loisti poissaolollaan. Olut oli ennemminkin kuiva ja kirpsakka. Maussa oli myös aavistus tammisuutta. Itse pidin enemmän makeasta versiosta. Tämä oli jotenkin turhan viinimäinen kuivine makuineen.

Tavallaan, jos tätä arvioi oluena, niin se ei meikäläiselle toimi. Jos taas juomaa ajattelee viininä, niin se on ihan jees.

Jakcson kuvailee olutta kirjassaan näin:

“The wild yeasts of the valley impart a perfumy, flowery, chardonnay-like dryness, and oak-ageing offers a touch of vanilla, to balance rasberry-jam sweetness of this fresh, delicate brew. Altough the beer is lightly sweetened, a lemony acidity emerges to dry finish.”

Pullon pohjalla ollut hiivasakka muutti oluen värin etiketin mukaiseksi
Jacksonin mukaan oluessa on käytetty vadelman lisäksi myös hieman kirsikkaa. Kuiva, aavistuksen tamminen, kirpsakan hapokas. Aika samoilla linjoilla ollaan Jackon kanssa. Ihan maistamisen arvoista tavaraa, mutta ei mikään oma suosikkini.

Hinta BeerNavigatorissa 4,25 € / 0,375 l.

Boon Framboise 5 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 13 °P
  • väri 36 EBC
  • katkeroainepitoisuus 19,8 EBU
  • maltaista ei tarkkaa tietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • villihiivoilla käytetty


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti