torstai 5. maaliskuuta 2015

131: Brand Oud Bruin

Jackson: Old Brown Lager

Maistelussa tällä kertaa tämä hollantilainen vanha ruskea lager. Kastanjanruskea olut ei muodostanut juurikaan vaahtoa lasiin kaadettaessa. Kastanjanruskea väri oli ilo silmälle. Oluen tuoksu oli kotikaljamaisen tumman maltainen.

Olut maistui erittäin makealle ja aika miedolle. Enkä siis tarkoita alkoholipitoisuutta, joka sekin toki on oluessa matala, mutta makeuden lisäksi ei oluesta oikein meinannut irrota mitään. Hienovaraisia sävyjä toki löytyi kuten rusinaa, tummaa hedelmäisyyttä, villihiivan tuomaa marjaisuutta sekä myös suklaata.

Tämä voisi toimia kesällä janon sammuttajana. Tosin omaan makuuni tämä oli vähän turhan makea ja lähes täysin humaloimaton. Katkeroista ei ollut tietoakaan. Tuli mieleen jokin sokerilitku tai vierre, joka on juuri valmiina käymisastiaan, mutta humalointi on siitä unohtunut. Koko ajan oli sellainen fiilis, että jotain puuttuu.
Jackson kuvailee kirjassaan BOBia näin:

“A smooth and malty interpretation of the Dutch style of sweet, “Old Brown” lager. This example finishes like saccharine-sweetened coffee. (Bring on the cookies?)”
Jackson myös mainitsee, että kyseessä on maustettu olut, joka on käytetty villihiivalla.

Vähän turhan makea omaan makuuni. Veikkaan että tämä on enemmän hameväen (tai ainakin oman vaimoni) mieleen kuin minun kuppini teetä.

Hinta BeerNavigatorissa 1,0 € / 0,30 l.

Brand Oud Bruin 3,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti  8,2 °P
  • väri 100 EBC
  • katkeroainepitoisuus 16 EBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humalointina Saaz
  • hiivana villihiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti