sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

130: Maredsous 10

Protz: Abbey Beer

Eilisiltaista UMK-finaalia säesti tämä samea meripihkanvärinen belgialainen luostariolut. Olut kaatui pikariin samettisen vaahtokukan saattelemana. Tuoksu oli voimakas ja sitruksisen hiivainen.

Olut maistui alkuun hedelmäiseltä, makealta ja raikkaalta. Kohta pian kuitenkin voimakas humalointi ja alkoholisuus alkoivat viedä pääroolia. Olut oli useamman tunnin jääkaapissa viilentymässä, mutta tuntui että se olisi saanut olla vielä kylmempää.

Ei tämä kuitenkaan ollut hassumpi tapaus, noin niin kuin tripeliksi. Upposi ehkä hieman kuin esimerkiksi Westmalle Tripel aikanaan. Tosin oluiden välissä on tovi jos toinenkin jo vierähtänyt. 

Humalointi oli aavistuksen metallisen makuinen, mutta oluessa oli hyviä makusävyjä, joista en ihan päässyt perille. Jotain makeaa kinuskimaisuutta ja myös viikunamaista hedelmäisyyttä. 
Protz kuvailee M10:ä kirjassaan näin:
“…is a burnished golden ale with massive ripe fruit notes - oranges and pears - on the aroma and palate, with good earthy and spicy hops and a long, complex finish that interweaves between rich fruit, juicy malt and earthy hops.”

Sanoisin että ihan pätevä kuvaus, vaikka en sieltä ihan selkeästi noita RP:n mainitsemia hedelmiä havainnutkaan. Suosittelen jokaisen maistamaan itse ja tekemään omat johtopäätöksensä.

Hinta BeerNavigatorissa 2,10 € / 0,33 l.

Maredsous 10 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti  20 °P
  • väri 22 EBC
  • katkeroainepitoisuus 26 EBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humalointina Saaz ja Styrian Goldings
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti