perjantai 6. helmikuuta 2015

128: Maredsous 8 Brune

Protz: Abbey Beer

Tällä kertaa korkattiin tämmöinen belgialainen samean punaruskea luostariolut. Olut muodosti La Trappe-pikariini kermaisen pienikuplaisen vaahdon. Oluen tuoksu oli voimakas. Siinä oli aimo annos hiivaa, jossa aistin banaania. Lisäksi tuoksussa oli kypsää hedelmää.

Oluen maku oli suklainen ja alkuun hieman makea, mutta lopussa kuiva. Myös maussa oli banaania ja banaanisuklaakombo toi mieleen vanhan jäätelöstä tutun makunautinnon. Loppumaussa oli mukana myös reilusti humalaa. Oluen paahteisuus oli jotenkin kaakaoisen suklainen ja makea, vaikka olut kokonaisuudessaan olikin melko kuiva, varmaankin humaloinnin johdosta.

Maussa oli paljon vivahteita ja alun suklaisuuden jälkeen voimakkaana alkoi maistua tumma kypsä hedelmäisyys, jossa oli myös viikunaa. 
Protz kuvailee M8:a kirjassaan seuraavasti:

“…is russet coloured with a rich aroma and palate of chocolate and cappuccino coffee: colour and flavour suggest the use of well-roasted malts. The finish is sweet with more chocolate notes, with rich fruit and gentle but firm hop bitterness.”

Mielestäni erinomainen kuvaus Protzilta, johon on helppo yhtyä. Etenkin tuo humaloinnin kuvaus on aika nappiin: humalointi on tanakka, mutta ei päällekäyvä. En yleensä pidä makeista dubbeleista, joten tämä oli suuhuni sopivan kuiva ja sitä kautta mieluisa. Voin suositella.

Hinta BeerNavigatorissa 1,95 € / 0,33 l.

Maredsous 8 Brune/Bruin 8 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti  16,6 °P
  • väri 65 EBC
  • katkeroainepitoisuus 26 EBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti