perjantai 28. marraskuuta 2014

125: Anchor Steam Beer

Protz: Steam Beer

Vuorossa tämä jenkkiläinen erikoisuus. Meripihkanvärinen biisoni kaatui tuoppiin lähes jääkaappikylmänä, kun en hätäsenä miehenä jaksanut odottaa tarpaaksi kauaa oluen lämpenemistä.

Oluen maku on hedelmäinen ja kermainen. Humalointi on lagermainen. En kyllä maistamisen perusteella osaisi laittaa tätä mihinkään oluttyyliin, sillä siinä on sekä alemaisia että lagermaisia piirteitä. Protz kertoo kirjassaan, että nykyisin tätä oluttyyliä tuottaa vain Anchor. Tyylissä yhdistyvät ale- ja lageroluen panotekniikat. 

Oluen maku on pehmeä ja täyteläinen, mutta hieman tylsähkö. Alussa hedelmäisyys tuntui miellyttävältä, mutta tuntui, että se katosi pienen sippailun jälkeen kokonaan.

Veikkaan, että Protz sanoo oluesta jotain tyyliin “fruitiness with crispy malts and peppery hop resins fill the mouth”.
Todellisuudessa mies kuvailee ASB:iä näin:
“”…is bronze coloured, with a rich malty-nutty aroma, tart fruit and a spicy, earthy hop resins note. The firm, full palate has juicy malt, citrus fruit and tangy hops, followed by a long finish at first dominated by sappy malt and tart fruit but with a late burst of bitter hops. It is a complex and quenching beer, a world classic.”

Kuvaus on tuttuja adjekttivejä pullollaan, mutta sopii mielestäni melko hyvin olueen. Tosin omaan suuhuni ei ihan näin monipuolinen ollut, kuin mitä herra P:n kuvaus antaisi ymmärtää. Ei tästä mitään uutta suosikkia tullut. Ihan jeppiskamaa, mutta ei tästä mitään pakkopoistoa tullut.

Hinta BeerNavigatorissa 2,55 € / 0,355 l.

Anchor Steam Beer 4,8 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 12,1 °P
  • väri 29,5 EBC
  • katkeroainepitoisuus 31 EBU
  • maltaina palet ja crystalit
  • humalointina Northern Brewer
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti