sunnuntai 16. marraskuuta 2014

122: Titanic Stout

Protz: Porters & Stouts

Tummanruskea, lähes valoa lävitse päästämätön olut kaatui lasiin muodostaen pinnalleen samettisen vaahdon. Oluen tuoksu oli kahvisen paahteinen ja ehkä aavistuksen jopa savuinen.

Oluen maku oli voimakkaan kahvisen paahteinen. Humalointi oli maukas eikä mielestäni kovinkaan katkeroinen, vaikkakin oluesta jäi kuiva jälkimaku suuhun viipyilemään. Makukin oli melkoisen kuivan paahteinen ja humaloinnin myötä ruohoinen ja kukkainen. Suutuntumasta jäi mieleen suussa tuntuvat pirskahtelevat hiilihapot ja kuiva maku.
Protz kuvailee TS:ia kirjassaan seuraavasti:

“This full-tasting and characterful beer has a big roasted grain, coffee, liquorice and tangy hop resins aroma, with dark dried fruits developing in the mouth alongside bitter hops and luscious dark malt. The finish is smoky, woody, hoppy, dry, fruity and quenching.“

Ihan noin paljon sävyjä en kyllä pystynyt oluesta bongaamaan.

Ihan elegantti olut, jossa kokonaisuus on balanssissa. Omaan suuhuni hieman tylsähkö ja maku on vähän yllätyksetön. Täytynee maistaa joskus toistekin, josko nuo nyt pimentoon jääneet hienostuneet sävyt ja vivahteet sieltä minullekin vielä ilmestyisivät. 

Hinta Heinolan cittarissa 5,40 € / 0,5 l.

Titanic Stout 4,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti  11,5 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkkaa tietoa
  • maltaina Maris Otter palet ja vehnämaltaat sekä paahdettua ohraa
  • humalointina Goldings, Northdown ja Williamette
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti