perjantai 12. syyskuuta 2014

119: Guinness Extra Stout

Jackson: Dry Stout

Vuorossa tämän lähes lävitsetunkemattoman ruskean irlantilaisen Saksan markkinoilta hankittu 4,1 %-versio. Oluen pinnalle muodostui samettinen vaahto ja oluessa oli yllättävän paljon hiilihappoja. Oluen tuoksu oli voimakkaan paahteinen ja aavistuksen lagermaisen humalainen.

Maku seuraili tuoksua ja oli runsaan paahteisen maltainen. Mukana oli myös maukasta humalointia, mutta kitsaasti katkeroa. Maku oli kokonaisuudessaan kuivahko ja kahvimaisen paahteinen. Sanoisin myös että hieman tamminen. Humalointi täydensi hyvin maltaan makua ja oli melko hellävarainen.

Helposti juotava, mutta silti maukas. Helppo ymmärtää miksi Guinness on niin suosittua ja pidän siitä itsekin.
Jackson kuvailee isoa G:tä kirjassaan näin:

“The bottled version sold in Ireland best highlights the oaky-seeming dryness that is distinctive to Guinness. The creamier draught counterpart is nitrogenated.”

Lyhyestä virsi kaunis. Siinä ytimekkäästi kuvailtuna Guinnessin maku. Ei mitään suuria makuvivahteita, vaan toimivaa perushuttua.

Guinness Extra Stout 4,1 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 10,1 °P
  • väri 148 EBC
  • katkeroainepitoisuus 36,5 EBU
  • ohramaltaita ja paahdettuja maltaita
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivana talon oma hiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti