tiistai 20. toukokuuta 2014

115: Carlsberg Imperial Stout / Gamle Carlsberg Porter

Jackson: Imperial Stout

Lävitsetunkemattoman musta tanskalainen imperiaalinen stout kaatui tuoppiin rankan päivän päätteeksi. Oluessa oli paahteinen ja humalaisen kitkerä tuoksu.

Oluen maku oli erittäin paahteinen ja kitkerän humalainen. Jopa minä löysin tästä suklaata. Maku ei ollut kovin makea, vaikka alkoholi hieman lisäsi makeuden vaikutelmaa. Kuvailisin tätä adjektiivilla koffin portermainen. Maussa oli myös häivähdys lakritsia. 

Suklaasta ja lakusta huolimatta tämä ei ollut ehkä yhtä kompleksinen ja voimakas kuin KP. En tiedä meneekö siitepölykauden piikkiin, mutta jotenkin tuntui, että maku oli yllättävän mieto. Tämä oli Koffia lempeämpi eikä aivan yhtä paahteinen. Kelpo olutta kuitenkin. Annoskooksi suosittelisin ehkä 0,33 litran pulloa puolen litran tölkin sijaan.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:
"It uses lager yeast, but the resultant cleanness is overlaid with textures and flavours that are densely oily and tar-like, with suggestion of hessian, oak, cedar, and coffee beans. It is tangily dry but also warming."

Setripuut ja säkkikankaat sun muut jäivät kyllä nyt maistamatta ja olin aika eri linjoilla, mutta kyllä tässä oli vivahteikuutta kerrakseen. Maistamisen arvloinen ehdottomasti. Kaikki olutnörtit hoi, kun olette seuraavalla Köpiksen vierailulla ja maistaneet jo kaikki Mikkellerin panimoravintolan parikymmentä hanaolutta, niin sitten viimeistään on aika käydä tämän kimppuun.

En löytänyt pähkinänkuoreen juurikaan mitään infoa tästä. Kuten Jackson mainitsee, olueen on käytetty lagerhiivaa ja alkoholia oluessa on 8,2 %.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti