lauantai 17. toukokuuta 2014

114: Carslberg 47

Jackson: Vienna-style Lager

Tällä kertaa vuorossa tällainen meripihkanvärinen Kööpenhminan tuliainen. Oluen tuoksu oli runsaan mausteisen humalainen ja ehkä aavistuksen hiivainen.

Maultaan olut oli makeahko ja viljaisen maltainen. Mukana oli reilusti mausteista humalaa sekä aavistus hedelmää. Aluksi alkoholi ei maistunut, kun en runsasta pitoisuutta muistanut, mutta heti kun asia juolahti mieleen tuntui siltä, että alkoholin myös aisti. Maun yksioikoisuus oli lievä pettymys. Päällimmäisenä maussa oli reilu humalointi, joka ei ollut huono, mutta ei mikään erityisen maukaskaan.

Puolen litran tölkki tätä on kyllä petollinen annoskoko. Jääkaappikylmänä tämä varmaan hulahtaisi alas melko lyhyessä hujauksessa. Nyt olut oli vain hieman huoneenlämmöstä viilennettyä ja näin ollen humala ja alkoholi maistuivat voimakkaina. Tosin seitsemän volttiseksi tämä oli aika lempeä tässäkin lämpötilassa, mutta ei tarjonnut suurta makuelämystä.
Jackson lausuu oluesta seuraavaa:

"With its distinctively full, reddish-amber colour, high strength, and deliciously malty, nutty, apricot-like dryness, it is intended to be a reminder of an early style of lager, originally produced in Vienna in the 1840s and later taken up by Carlsberg."

Omaan suuhun tämä oli makea eikä kuiva. Mielestäni alkoholi korosti makeutta, toki humalointi antoi kuivaa jälkimakua, mutta ensi puraisussa oli myös makeutta. Ei mikään huikea, mutta ihan kokeilemisen arvoinen.

Carlsberg 47 7,0 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 16 °P
  • väri 30 EBC
  • katkeroainepitoisuus 35 IBU
  • maltaina pilsnerit ja karamellit.
  • humalalajikkeista ei tarkkaa tietoa
  • talon oma hiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti