perjantai 2. toukokuuta 2014

112: Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel

Jackson: Dark Wheat Beer

Tällä kertaa maistettavana tämä samea merpihkanvärinen runsaskuplainen saksalainen vehnäolut. Oluesa oli tutun vehnäolutmainen hiivainen tuoksu.

Maultaan tämä oli aikamoinen pettymys kristall klarin jälkeen. Maku oli maltaisempi eikä yhtä makea kuin WKW:ssä. Maku oli banaaninen, mutta yllättävän mieto ja täyteläinen. Oluen lämpötila osui aika hyvin Jacksonin haarukkaan 9-12 °C, mutta siitäkin huolimatta tuntui, että maku oli vähän mitäänsanomaton. Ehkä oluen vivahteikkuus oli niin hienovaraista etten päässyt siihen oikein sisään. Jotain lievää siirappimaisuutta maussa oli, vaikka makeutta ei ollut kuin nimeksi.

Olutnautinto parani ehkä hieman tuopin pohjaa kohti, kun pääsin yli alkupettymyksestä. Ei tämä silti samalle tasolle noussut  kuin #111.
Jackson kuvailee tätä olutta kirjassaan näin:
"…tastes less obviously yeasty than its paler brother brew. The yeasty notes are rounded by the assertive character of the dark malts. The aromas and flavours of malt are dominant, and reminiscent of maple syrup. This element melds beautifully with the fruitiness that is typical of the Weihenstephan beers. In this instance the fruit character resembles banana, with some suggestions of apple.

Ilmeisesti MJ diggailee kybällä, kun on noin harvinaisen monisanainen seonteossaan. Itselleni tämä useasti maailman parhaan tumman vehnoluen tittelin vienyt tapaus WHD ei vain oikein auennut.

Hinta BeerNavigatorissa 1,85 € / 0,5 l.

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel 5,3 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 12,7 °P
  • väri 33,6 EBC
  • katkeroainepitoisuus 14 EBU
  • maltaista ei tarkempaatietoa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti