lauantai 22. maaliskuuta 2014

105: Rochefort 8

Protz: Trappist Beer

Saman luostarin oluella jatketaan. Veljessarjan keskimmäinen oli väriltään jälleen samean tummanruskea. Oluen tuoksu oli voimakas ja miellyttävän hiivainen. Tuoksussa oli myös sitruksista hedelmäisyyttä. 

Sama sitruksisuus jatkui myös maussa, johon sekoittui myös voimakas mausteinen humala. Oluen maku oli kompleksinen ja mukana oli mielestäni myös häivähdys omenaa sekä rusinaa ja luumua. Myös reippaat prosentit huomasi maussa. Pidin tästä enemmän kuin edellisestä. Tässä oli enemmän vivahteikkuutta.
Protz kuvailee olutta kirjassaan näin:
"…is copper-brown, with a rich fruity aroma and palate reminiscent of raisins and sultanas, and a long, complex finish dominated by the dark grain and yeasty/bread-like note.."

Kompleksinen, hedelmäinen ja rusinainen. Niinhän mä just sanoin. Nämä trappistioluet vaativat kyllä vielä hieman totuttelua. Sen verran tuhtia tavaraa tuppaavat olemaan. Ei siis mitään "easy drinking" -osastoa, mutta ei kaikkien oluiden pidäkään olla.

Hinta BeerNavigatorissa 2,25 € / 0,33 l.

Rochefort 8 9,2 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 19 °P
  • väri 63 EBC
  • katkeroainepitoisuus 22 IBU
  • maltaina Pilsnerit ja Mûnchenit, lisäksi tummaa kandisokeria
  • humalointina Hallertauer ja Styrian Goldings
  • kaksi hiivaalajiketta primääri- ja pullokäymiseeen

2 kommenttia:

  1. Välillä toivoisin, että itselläkin trappistit kestäisivät lasissa pidempään - mutta kyllähän tuollainen välimallin Rochefort hujahtaa helposti alas vartissa sen kummemmin miettimättä. Kun niitä ei voi monta päivässä nauttia, jää ikävän paljon aikaa tyhjän lasin kanssa :(. Hyvää alkoholitonta olutta odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aika nopeaa toimintaa. Itsellä menee helposti semmoinen 20 - 30 minuuttia naatiskellessa.

      Poista