perjantai 21. maaliskuuta 2014

104: Rochefort 6

Protz: Trappist beer

Tällä kertaa vuorossa tämä samea vaaleanruskea belgialainen. Oluessa oli sitruksinen hiivainen tuoksu. Oluen pinnalle muodostui kermainen vaahto. Maistelulämpötila oli 16 °C.

Olut oli ensi puraisulla maukkaan sitruksinen ja hedelmäinen. Mukana oli toki myös runsaasti humalaa, mutta se oli omaan suuhuni paremman makuinen kuin esimerkiksi edellisessä eli Westmalle Dubbelissa. Kovasti mietitytti, mikä hedelmä oluessa maistui. Päädyin greippiin tai sitruunaan.

Alussa humalointi ei tuntunut häiritsevältä, mutta pienen sippailun jälkeen tuntui taas, että humalointi on vähän liian raju omaan makuuni. Ehkä nämä trappistioluet eivät vain ole meikäläisen juttu. Humaloinnista jäi suuhun viipyilemään mielenkiintoinen hunajan kaltainen jälkimaku. Hiivaisuudessaan ja happamuudessaan olut oli kyllä jokseenkin kotikutoisen oloinen.
Protz kuvailee olutta näin:
"It has a reddish-brown colour, with a fruity and slightly herbal aroma and palate, and a finish dominated by rich malt with gentle hop notes."

Ainakaan omaan suuhuni humalointi ei ollut riittävän hempeä. Tulipahan maistettua, mutta ei tämän äärelle tarvitse uudestaan palata. Maisteluraportti jäi aika torsoksi, mutta se kertoo lähinnä sitä, ettei olut ollut kovin mieleinen.

Hinta BeerNavigatorissa 1,75 € / 0,33 l.

Rochefort 6 7,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 17,5 °P
  • väri 46 EBC
  • katkeroainepitoisuus 18 IBU
  • maltaina Pilsnerit ja Mûnchenit, lisäksi tummaa kandisokeria
  • humalointina Hallertauer ja Styrian Goldings
  • kaksi hiivaalajiketta primääri- ja pullokäymiseeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti