keskiviikko 5. helmikuuta 2014

95/100: Rodenbach

Jackson: Flemish Red/ Brown 

Vuorossa viittä vaille satasena tämä belgialainen punertava janonsammuttaja. Oluen tuoksu oli hedelmäisen marjaisa ja ehkä hieman jopa mokkainen.

Maku oli lempeän hedelmäinen. Toi mieleen samaa oluttyyliä edustavan Bacchusin, mutta maku ei ollut ehkä yhtä voimakkaan marjaisen hedelmäinen kuin B:ssä. Olut maistuu kirpeän hapokkaalle ja hedelmäiselle. Ei siis juurikaan kovin perinteisen olutmaiselle. Humalointia ei oluessa oikeastaan edes huomaa. Hedelmäisyys ei ole brittiläisistä aleista tuttua appelsiinimäistä hedelmäisyyttä, vaan mieleen tulee ennemminkin hedelmäkarkit tai punaiset marjat. Mukana on ehkä vähän jopa kirsikkaistakin vivahdetta. 

Muistan lukeneeni aiemmin, että oluttyyli Flemish Red on vehnähefeäkin parempi janon sammuttaja. Voi kyllä olla että muistan nyt väärin. Tästä syystä kuitenkin petasin maistelusuorituksen tapahtumaan kevyen urheilurykäisyn  jälkeen. Ja täytyy sanoa että kyllä toimii. Kahden ja puolen desin pikkupullonen tosin oli tuopin kautta höräisty kitusiin alta aikayksikön. Todellista janonsammuttajien aatelia siis.
Ehdotonta kesäjuomatavaraa tai urheilusuorituksen jälkeen palauttavana sporttijuomana. Oluthan sisältää tunnetusti B-vitamiinia ja sitä tarvitaan treenistä aiheutuneesta rasituksesta palautumiseen. Voisi sitä huonompiakin (teko)syitä keksiä.

Jackson kuvailee olutta näin:
"It emerges with a fruity perfume; passion fruit, iron, and oakiness in the palate; and a late, puckering tartness."

Happamuutta indeed. passionhedelmää, rautaa ja tammisuutta. Nyt meni kyllä vähän yli hilseen, mutta hyvää tämä oli. Suosittelen maistamaan.

Hinta BeerNavigatorissa 1,10 € / 0,25 l

Rodenbach 5,2% pähkinänkuoressa

  • kantavierreprosentista ei tarkempaa tietoa
  • väri  65 EBC
  • katkeroainepitoisuus 9 EBU
  • viljana ohraa ja maissia
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti