torstai 23. tammikuuta 2014

90/100: Tongerlo Bruin

Protz: Abbey Beers

Tämä samea punaruskea belgialainen omasi voimakkaan paahteisen ja erittäin hiivaisen tuoksun. Tuoksu oli erittäin miellyttävä ja sisälsi banaanisuuden häivähdyksen.

Ensipuraisulla humalointi maistui erittäin metalliselle. Mukana oli myös banaania ja hieman paahteisuutta. Olut oli vähän vaisu, sillä jotenkin odotin tältä paljon enemmän. Ongelmana omaan suuhuni oli voimakas humalointi ja heppoisen oloinen vetinen runko. 

Humalointi hyökkäsi peittäämään muut maut alleen, enkä oikein päässyt tähän sisään.Oikeastaan aiinut mikä sieltä takaa maistui oli lievä paahteisuus. Maku on kuivahko ja humaloinnin runsaus tukee vaikutelmaa. En maistanut tässä makeaa rusinaisuutta, jota oluttyylin perusteella odotin ja olut olisi ehkä kaivannut. 
Protz varmaan kuvailee tätä jotenkin "roasted malt and spicy hops on the nose, tart fruit and spicy hop resins in the mouth."

No katsotaanpa, mitä herra oikeasti oluesta toteaa:

"…a spicy aroma with raisin and sultana fruit and spicy hops.. The firm, full palate has powerful hints of coffee and liquorice with rich malt and earthy hops, followed by a long finish that is bitter-sweet, vinously fruity and ends with peppery hops."

Mun suuhun se oli paahteisuus ja Protzin suuhun kahvisuus. Hedelmäisyyttä en tässä kyllä havainnut, vaikka yritin sitä toden teolla etsiskellä. Protzin monipuolisesta kuvailusta huolimatta omaan suuhuni tämä oli aika vaisu tapaus. Tuskin tulee hankittua toiste.

Tongerlo Bruin (aiemmalta nimeltään Dubbel Bruin) 6,5% pähkinänkuoressa
  • kantavierreprosentti 16,4 °P
  • väri  60,5 EBC
  • katkeroainepitoisuudesta ei tietoa
  • maltaina ohraa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti