sunnuntai 19. tammikuuta 2014

89/100: Tongerlo Prior Tripel

Protz: Abbey Beer

Runsasvaahtoinen, samea ja kullankeltainen janojuoma kaatui tuoppiin lauantai-illan ratoksi. Tuoksussa oli lagermaista humalaa sekä hiivaa, mutta ei banaanifleivöriä. Myöskään maussa ei ollut banaanisuutta, vaan voimakkaasti humalaa, joka maistui hieman kupariselle. Sanoisinko perustriple, mikä ei tässä tapauksessa ole positiivinen toteamus. 

Tässä oli tripelin huonot puolet eli voimakas humalointi ja alkoholisuus. Ei noissa muuten mitään vikaa olisi ollut, mutta kun mukana ei ollut kuin häivähdys hedelmäisyyttä, joten maku oli yksipuolinen eikä minulle mieleinen. Maultaan kuin peruslageri, mutta hieman enemmän humalan katkeroa sekä alkoholisuutta, siinä perustripla. Veikkaanpa, että Protz kuvailee tätä tyyliin "tangy/ripe fruit and spicy hop resins."
Protz kuvailee olutta kirjassaan näin:

"…tart lemon fruit, juicy malt and spicy hops on the nose, and warming alcohol, citrus fruit, biscuity malt and spicy hop resins in the mouth. The finish is big, complex, with citrus fruit, rich malt and spicy hop resins."

Tuttua Protzin sanailua ja kyllähän sieltä hedelmää ja mausteista humalaa löytyi. Kuinka saatoin unohtaa keksimäiset maltaat. Omaan suuhun tämä ei kyllä ollut mitenkään kompleksinen eikä muutenkaan vakuuttanut. Mielestäni tämä olut ei vain jää mieleen.

Hinta BeerNavigatorissa 1,95 € / 0,33 l.

Itse asiassa Protzin kirjan tekohetkellä maistettu olut on ollut Tongerlo Tripel Blond 8 %, joka Wikipedian mukaan muuttui 2009 täksi prosentin vahvemmaksi versioksi.

Tongerlo Prior Tripel 9% pähkinänkuoressa

  • kantavierreprosentti 20 °P
  • väri 10,7 EBC
  • katkeroainepitoisuudesta ei tietoa
  • maltaina ohraa ja vehnää
  • humalointina Saaz
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti