lauantai 12. lokakuuta 2013

80/100: Brains Dark

Protz: Mild Ale

Maisteluvuorossa oli tällä kertaa lähes lävitsetunkemattoman musta walesilainen. Pinnalle muodostui kermainen vaahto, joka jäi kuitenkin hieman turhan ujoksi. Oluen tuoksu oli maltainen ja hieman paahteinen.

Oluen maku oli maltainen. Humalointi oli miellyttävän pehmeä ja humalan maku jäi viipyilemään suuhun. Maku oli kuitenkin kokonaisuudessaan mielestäni aika yksioikoinen. Maussa oli lievää paahteisuutta ja jopa kahvimaisuutta. Kokonaisuus oli melko kuiva. Yritin kovasti diggailla, mutta pinnistelyistä huolimatta tuntui, että olut jäi vaisuksi tuttavuudeksi. Tavallaan oluessa ei ollut mitään vikaa, mutta jollain tapaa tuntui, että siitä puuttui jotain. Maku olisi ehdottomasti kaivannut lisää jotain särmää.
Protz kuvailee BD:n makua näin:

"Light hops and rich chocolate dominate the aroma, while the palate encounters more chocolate, hops, dark malt and nuttiness. The finish is bitter-sweet, quenching, with a good, gentle underpinning of hops and a vinous note from the caramel."

Suklaata en tietenkään havainnut, mutta muutenkin kuvaus on jotenkin turhan monipuolinen omaan näkemykeeni verrattuna. Olut oli tosin jälleen laiskuudesta johtuen nauttimishetkellä jääkaappikylmää, mikä varmasti vaati omat veronsa vivahteikkuudesta.

Brains Dark 4,1 % pähkinänkuoressa
    •    kantavierreprosentista ei tietoa
    •    väri 110 EBC
    •    katkeroaineet 22 EBU tai IBU
    •    maltaina suklaamaltaat ja palet
    •    humalointina Challenger, Fuggles ja Goldings
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti