keskiviikko 11. syyskuuta 2013

76/100: Goose Island Honker's Ale

Protz: English Bitter

Samea meripihkanruskea jenkki valui tuoppiin erittäin poreilevana. Runsaista hiilihapoista huolimatta vaahtokukka jäi varsin vaatimattomaksi. Oluen tuoksussa oli läsnä voimakas hiivainen sitruunaisuus. Sama sitruuna myös maistui oluessa. Lisäksi mukana oli ripaus hedelmäisyyttä.

Ensipuraisulla oluessa ei vaikuttanut olevan paljoakaan katkerohumalointia. Useissa oluissa (etenkin bittereissä) havainnoimani hunajaisuus maistui tässä jo itse oluen maussa eikä vain jälkimaussa. Hunajasta huolimatta olut ei ollut mitenkään eritisen makea, muttei tosin aivan kuivimmasta päästäkään. Jonkin aikaa olutta sippailtuani huomasin sitruunan hieman väistyneen maussa sivuun ja humalan katkeroiden sekä maltaisuuden maussa lisääntyneen.
Protz kuvailee olutta kirjassaan seuraavasti:
"It has a rich almond nut aroma balanced by a cracker biscuit maltiness and a spicy hop note. Juicy malt, a developing tart citrus fruit note and bitter hop resins fill the mouth, while the finish is a fine balance between tangy fruit, biscuity malt and bitter hops, with the almond note reappearing."

Jälleen kerran tutut fraasit toistuvat Protzin kuvailussa. Mutta mielestäni aika osuvasti tällä kertaa. Tosin mitään mantelia en tietenkään itse maistanut tai haistanut, mutta muilta osin osaan yhdistää kuvauksen itse maistamaani olueen.

Ihan maukas olut, mutta kyllä GI IPA oli mielestäni maukkaampi. Vielä kun päälle lisätään HA:n suolainen hinta, niin valinta näiden kahden välillä on helppo. Tosin ei IPAkaan mikään halppis ole, mutta köyhän opiskelijan on tehtävä joskus uhrauksia myös makunystyröiden hyväksi.

Hinta cittarissa 3,69 € / 0,355 l

Goose Island Honker's Ale 4,3 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentista ei tietoa
    •    väri valmistajan mukaan "golden sunset"
    •    katkeroaineet 30 IBU
    •    maltaina kaksitahoiset ohramaltaat, karamelli- ja vehnämaltaat sekä paahdettu ohra
    •    humalointina Super Styrian ja Styrian Golding
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti