lauantai 7. syyskuuta 2013

74/100: Weltenburger Kloster Barock Dunkel

Jackson: Munich Dark Lager

Tumman punaruskea saksalainen kaatui tuoppiin jälleen kerran perjantain ratoksi. Vaahtokukka oli runsas ja hiilihappokuplat suuria. Oluessa oli maltaisen paahteinen ja hieman humalainen tuoksu.

Myös maussa oli samaa paahteista mallasta ja metallista humalan makua. Oluen maku on kokonaisuudessaan omasta mielestäni perinteistä saksalaista jämäkkyyttä. Maku on tumman kuivahko ja kahvisen paahteinen. Erittäin maukas siis. Oluen konstailemattomuudessa on jotain kiehtovaa. Maku on yksinkertainen, mutta silti maukas eikä simppeliys tässä kohtaa häiritse.

Olut oli jääkaappikylmää, mutta silti maukasta. Usein nimittäin tuntuu, että tummat lagerit menettävän makunsa liikaa viilennettyinä. Nyt niin ei käynyt.
Jackson kuvailee WKBD:ia kirjassaan tähän tapaan:
"The Barock Dunkel ("dark") beer is light-bodied and smooth, with a very good malt character suggesting cookies or crackers. It has a toasty, smoky roast-malt finish."

Keksit ja korput jäivät kyllä havainnoimatta. Tuo savuisuus oluessa taisi olla paahteisuuden lisäksi mukana, kun näin jälkikäteen asiaa mietin.

Yhteenvetona sanoisin, että tämä olut oli maukas ja jämäkän konstailematon. Ehkä ostan ehkä en, so not.

Hinta Cittarissa 3,60 € / 0,5 l.

Weltenburger Kloster Barock Dunkel 4,7 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 12,2 °P
    •    väri 68,2 EBC
    •    katkeroaineet 22 EBU
    •    maltaina
    •    humalointina
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti