lauantai 31. elokuuta 2013

73/100: Paulaner Salvator

Jackson: Double Bock
Protz: Munich Bock


Merkipihkanvärinen saksalainen kaatui tuoppiin ujon samettisen vaahdon saattelemana. Oluessa oli hieman hedelmäinen tuoksu, jossa oli aavistus hiivaa ja runsaasti maltaisuutta.

Maku tuntui ensipuraisulla hieman mämmiseltä tai jollain tapaa viljavalta. Alkoholi kuitenkin puski melko vahvasti läpi ja oli aika hallitseva. Humaloinnissa ei ole juuri katkeroa, mutta ilmeisesti maku on lähinnä alkoholin ja humalan yhdistelmä, jossa on myös reilusti maltaisuutta. Alkuinnostuksen jälkeen malunautinto hieman laimeni. Olut maistui lähinnä makean rusinaiselle ja reilusti alkoholiselle.

Alkuideana oli maistella tämä ja Ayingerin Celebrator perätysten. AC:n maistelun aikoihin PS kuitenkin poistui Alkon valikoimasta, joten tämän hankinnassa täytyi turvautua etelänaapurin apuun. Ayingeriin verrattuna tämä oli pettymys. Melko yksioikoinen ja hieman tylsä.

Jackson kuvailee olutta näin:
"This extra-strong lager has a head like whipped cream; a rich, deep, amber-brown colour; a buttery-malty aroma; and a toffeeish flavour, drying in a long, moreish finish."

Oikeastaan Jackon kuvailu on aika toimiva. Vaahto oli kyllä huomattavan kermainen. Maussa on jotain makeutta, joka voisi olla toffeetakin ja lopussa tulee kuivan alkoholinen jälkimaku.

Protz kertoo oluesta seuraavaa:
"It has a russet-brown colour with a rich malt loaf aroma, a yeasty, bready palate, and a complex finish rich in sultana-like fruit, malt and hops."

Rusinat mainittu. Aajee. Miesten kirjoista myös selvisi, että kyseessä on kevätolut ja oluttyylin ensimmäinen edustaja, jota muut aikoinaan apinoivat. Oluen kausiluonteisuuden johdosta se luultavasti Alkostakin poistui kesällä.

Ei tämä huonoa ollut, mutta ei huikeaakaan. Kyllä tätä varmaan toistekin tulee maistettua, mutta ei kyllä hetkeen.

Hinta Tallinnan SuperAlkossa 1,50 € / 0,33 l.

Paulaner Salvator 7,9 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 18 °P
    •    väri 49 EBC
    •    katkeroaineet 21 EBU
    •    maltaina pale lager, karamellimallas ja Munich
    •    humalointina Hallertau
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti