lauantai 27. heinäkuuta 2013

68/100: Baltika Classic No 3

Protz: Pale Lager

Tällä kertaa vuorossa oli kullankeltainen venäläinen vaalea lageri. Oluessa oli miedon tuoksuinen lagerhumalointi ja todella runsaasti hiilihappoja. Hapot nousivat pintaan paikoitellen pitkinä "rihmoina", mitä en ole ennen nähnyt.

Oluen maku oli hillitty ja hienostunut. Baltika maistui miellyttävän pehmeältä klassiselta lagerilta. Juuri tällaiselta ainakin itse miellän lagerin maistuvan. Mukana ei ollut mitään "sivumakuja". Oluen maku oli puhtaan raikas ja virkistävä. Mieto, mutta tasapainoinen. Jotenkin viljavan makuinen ja aavistus banaanisuuttakin kun oikein purskuttelee.
Protz kuvailee BCN3:a kirjassaan näin:
"The beer  is exceptionally pale with a rich cornflour  , vanilla and juicy malt aroma and a touch of lemon fruit. The fruit builds in the mouth with a toasted malt note and light floral hops. The finish is dry with developing bitter hop notes balancing the tangy fruit and sappy malt."

Kummallisen paljon nämä ammattilaiskaverit kyllä löytävät makuja näinkin "mauttomista" oluista kuin lagereista. Itseltä kyllä jäävät tuollaiset sitruunan ja vanilijan häivähdykset havaitsematta. Voi toki olla, että oluen makua on muutettu sitten Protzin maistelun. Protz nimittäin kertoo kirjassaan Baltikan siirtymisestä olutalan suuryhtiöiden omistukseen. Makua on saatettu muokata bulkimpaan suuntaan.

Venäjän myydyin olut oli ihan jeppiskamaa. Hyvä lageri, jota voisi juoda, jos sitä vaikka Alkosta saisi.

Hinta Tallinnan Prisma expressissä 1,07 € / 0,5 l.

Baltika Classic No 3 4,8 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 12 °P
    •    väristä ei tarkkaa tietoa
    •    katkeroaineista ei tarkempaa tietoa
    •    maltaana pale ja hiukan myös tummaa
    •    humalointina saksalaiset pelletit
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti