keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

62/100: Gouden Carolus

Jackson: Strong Brown Ale

Punaruskea belgialainen kaatui tuoppiin runsaan vaahtokukan saattelemana. Oluessa oli maltaisen makea tuoksu ja aavistus humalaa.

Ensipuraisu maistui todella metalliselta, mutta se katosi pikkuhijaa. Oluen maku oli melko hapan, tumma sekä humalainen. Maussa oli aavistus rusinaa sekä paahteisuutta. Voimakas ja pitkä maku muuttui asteittain happamasta kohti makeaa paahteisuutta ja jälkihumalointia. Belgialaisuus maistui ja tuoksui oluessa, liekö johtunut hiivasta.

Oluessa oli paljon makua, mutta en tehnyt mitään selkeitä bongauksia tuon rusinan lisäksi. Maku oli kyllä yllättävän pitkä ja se muuttui suussa asteittain.

Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:

"Gouden Carolus is a Flemish strong brown ale, spiced with orange peels and coriander. As its best, it starts with suggestions of toffee, orange, and passion fruit, then becomes quite tart, and finishes with  spicy, cedary character."
Liekö Jacksonilla menneet juhot ja vellit sekaisin, sillä kuvaus ei osu mielestäni yhtään maistamaani Gouden Carolus Classiciin, vaan netin tutkailun perusteella Gouden Carolus Tripeliin. Missään ei manita, että Classicin teossa olisi käytetty appelsiininkuorta ja korianteria. Lisäksi alkoholiprosentti on Jacksonin opuksessa 7,5 kun se ainakin nykyisellään on 8,5. Voihan siis olla, että oluen reseptiä on muutettu. Samoin on myös muutettu oluen etikettiä.

Tavallaan tämä oli ihan jees, mutta turhan hapan. En tiedä johtuiko happamuuden tunne omasta olotilastani vai itse oluesta.

Hinta Alkossa 7,99 € / 0,75 l.

Gouden Carolus 8,5 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti  19,1 °P
    •    väri 70 EBC
    •    katkeroaineet 14 EBU
    •    maltaista ei tietoa
    •    humaloinnista ei tarkempaa tietoa
    •    hiivasta ei tarkempia tietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti