tiistai 7. toukokuuta 2013

56/100: Murphy's Irish Stout

Jackson: Dry Stout

Lähes lävitsetunkemattoman tumman ruskea irkkulainen kaatui tuoppiin ujon samettisen vaahdon saattelemana. Tölkissä ollut typpikapseli ei siis tuonut ihan toivottua vaahtokukkaa kaadettaessa.

Oluen tuoksu oli melko mieto. Tuoksussa oli paahteista mallasta ja hieman humalaa. Ensipuraisu oli paahteisen maltainen ja hiilihapoton. Ensivaikutelma peruskauraa. Jälkimaun humaloinnin jälkipuraisu oli sopiva ja tomi hyvin paahteisen maun säväyttäjänä. Olut oli suussa paksun tuntuinen, vähän kuin olisi aamupuuroa vedellyt. Ei tästä paljoa sanottavaa ole. Paahteisen kitkerä, mutta toimii jos tykkää. Ja meikäläinenhän tykkää. Olisi pitänyt ottaa Guinness Draught rinnalle ja vähän vertailla. GD ei kuitenkaan ole mukana sadan maisteltavan joukossa, toisin kuin Foreign Extra Stout ja Extra Stout, joita ei Suomesta ainakaan Alkosta valitettavasti saa.

Väriltään Murphy's taisi ainakin olla perus-Guinnessia tummempi. Tiukan paahteinen ja jälkihumaloitu.

Jackson on jälleen kerran lyhyen ytimekäs kirjassaan tätä olutta kuvaillessaan:

"…is only mildly dry, with sodabread graininess and the faintest hint of peat."

Mielestäni aika ylimalkainen kuvaus Jackolta. Ei mitään mainintaa paahteisuudesta tai humaloinnista. Toisaalta ei olut kovin moniulotteinen ollut, mutta mielestäni tyylissään ihan toimiva paketti. miedon portterin ystäville. Jos tykkää niin tykkää. Irkkulaista pubitunnelmaa omaan olohuoneeseen. Tällä sen saa.

Murphy's Irish Stout 4 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti  9,2 °P
    •    väri 152 EBC
    •    katkeroaineet 28 EBU
    •    maltaina pale-,ja suklaamaltaat sekä paahdettua ohraa
    •    humalointina Target
    •    hiivasta ei tarkempia tietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti