torstai 11. huhtikuuta 2013

48/100: Carlsberg Gamle

Jackson: Munich-style Lager

Tumma punaruskeanvärinen tanskalainen kaatui lasiin pikkulauantain ratoksi. Oluen tuoksussa oli hieman humalaa ja jotain kukkaista karamellimaisuutta.

Oluen maku oli monivivahteinen ja tuntui, että joka puraisulla oluesta löytyi aina jotain uutta. Aluksi olin aistivinani maussa ripauksen jotain ehkä puumaisuutta ja nurmikkoa. Seuraavana maussa oli kukkaisuutta ja karamellimaisuutta. Maku ei sinänsä ollut kovin voimakas, mutta vivahteikas.

Oluen tummuuteen nähden se oli vain hieman maltainen. Humalointia oluessa ei ollut juuri nimeksikään. Olut oli siis hyvin pehmeä ja maultaan moniulotteinen. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään hienostunut, vaan oluesta huokui rehti maanläheinen meininki.

Jackson kuvailee kirjassaan olutta seuraavasti:
"Carlsberg Gamle has a dryish, rooty, very slightly coffeeish dryness. Its colour is much fuller than its body (the two are not connected). The toasty flavour and mahogany colour are typically created by dark Munich malts."

Itse asiassa tuo juurimaisuus on parempi kuvaamaan makua kuin puumaisuus. Maussa oli juurimaista kitkeryyttä. En kyllä tuota kahvimaista kuivuutta kyllä bongannut. Lisäksi maussa oli jotain kukkaisen karamellistä. Mausta tuli mieleen ihan selvästi hedelmäkarkit.

Summa summarum. Mieto mutta maukas makumaailma. Suosittelen kokeilemaan. Propsit R2 Da Manille tästä Köpiksen tuliaisesta!

Carlsberg Gamle 4,3 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentista ei tietoa
    •    väristä ei tietoa
    •    katkeroaineista ei tietoa
    •    maltaina tummat müncheniläiset
    •    humaloinnista ei tietoa
    •    hiivasta ei tarkempia tietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti