perjantai 8. maaliskuuta 2013

41/100: Chimay White

Jackson: (Abbey) Authentic Trappist
Protz: Trappist Beer


Samea meripihkanvärinen belgialainen kaatui lasiin El clasicon jälkimainingeissa. Tuoksussa oli mielestäni hiven sitruunaa. Kiitokset Maccomiehelle tämän makunautinnon mahdollistamisesta. Pientä miinusta siitä, että olut oli huoneenlämpöistä. Toisaalta eipähän käynyt samaa ongelmaa kuin Chimay Bluen kanssa eli sitä että olut olisi ollut liian kylmää. Nyt oli olosuhteiden toinen ääripää.

Oluen maku oli hedelmäinen ja mielestäni jopa hennon kukkainen. Oli siellä myös häivähdys karamellia tai jotain muuta makeutta. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen se, että olut oli liian lämmintä. Kahdeksan alkoholiprosenttia puskivat pahasti läpi. Se yhdistettynä melko runsaaseen humalointiin, niin makunautinto ei ollut mikään maailmoja syleilevä. Tälläinen olut vaatii hieman alemman tarjoilulämpötilan. Tummaa olutta voi sippailla paremmin huoneenlämpöisenä.
Jackson kertoo seuraavaa Chimay Cinq Centsista eli Whiten 0,75 litran versiosta:
"… has a remarkably fluffy body; a light but firm hit of malt; and an intense, late orangey, perfumy, junipery dryness. This beer is a superb aperitif. It also has the acidity to stand up to the pickled trout dish escavëche, popular in the area."

Protz puolestaan sanoo valkoisesta seuraavaa:
"The colour is orange/peach with a big citrus fruit aroma and palate, a hint of spice in the mouth, and a big, dry finish balanced between tart fruit and bitter hops."

Protz vielä mainitsee Chimayn panimotuotteista: "The beers should be served at room teperature, not chilled". Jacksonin mukan Bluelle sopiva tarjoilulämpötila on 15-18°C ja Whitelle 14°C, sekä erityishuomautuksena ei missään nimessä alle 10°C. Chimayn sivujen mukaan White tulisi nauttia 6-8°C ja sama lukee myös pullossa. Kultainen keskitie olisi varmaan paras valinta.

Oluesta muuten käytetään nimeä Chimay Blanche, Chimay White tai Chimay Triple.
Pikkuhuopalahtelainen tapa nauttia belgialaisia oluita
Hinta Virossa 2,90€ / 0,33l

Chimay White 8 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti  17,8 °P
    •    väristä ei tarkkaa määritelmää tiedossa
    •    katkeroaineet  25 EBU
    •    maltaina pilsner ja karamellimaltaat
    •    humalointina Hallertauer ja Galena
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti