torstai 7. helmikuuta 2013

38/100: La Chouffe

Protz: Golden Ale

Belgia-teema jatkui tällä samean kullankeltaisella tonttuoluella. Tuoksu oli sitruksinen ja hoegaardenmainen. Jotain maustetta, oliko se sitten korianteria, oli myös mukana. Ei ihan banaanifleivörimatskua, mutta läheltä liippaa.

Maku seurailee tuoksua. Humalointia on tosin hieman enemmän kuin mitä tuoksusta voi päätellä. Humalointi on mielestäni onnistunut. Hieman voimakkaampi kuin vaikkapa Hoegaardenissa. Olemus on muutenkin Hoon kanssa aika samankaltainen. Tätä voisi kutsua ilkeäksi isoveljeksi.

Olut tuo mieleen kesän ja auringonpaisteen. Toisaalta alkoholipitoisuuden ja humaloinnin ansiosta olut jättää lämpimän jälkisäväyksen. Eli ehkä ennemmin keväthangille!

En pysty lopettamaan Hoegaarden-vertailua. La Chouffe ei ole yhtä sitruksinen kuin Hoo. LC ei muutu vetiseksi tuopin pohjan lähestyessäkään, toisin kuin Hoo. Maukas olut vaikkapa jäkiruoaksi. Janojuomana mielummin Hoegaarden, mutta nautiskeluun mielummin tämä.
Protz kuvailee tonttujuomaa seuraavasti:
"Vinous fruit builds in the mouth, balanced by juicy malt, herbal notes and gentle hop resins. The long finish is fruity and malty with light hop resins and a final powerful reminder of coriander."

Hyvältä kuullostaa. Ihan samoilla linjoilla oltiin Rogerin kanssa.

Yhteenvetona sanottakoon, että voin suositella maistamaan La Chouffea. Todellinen nautiskelijan olut.

Hinta Alkossa 3,99 € / 0,33l.

La Chouffe 8 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 16,6 °P
    •    väri 13 EBC
    •    katkeroaineet 20 EBU
    •    maltaina pilsneri- ja kristallimaltaat sekä kandisokeria
    •    humalointina tsekkiläiset Saaz ja Styrian Goldings
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti