sunnuntai 16. joulukuuta 2012

31/100: La Trappe Tripel

Protz: Abbey Beer

Meripihkanvärinen tripla oli askel takaisin kohti blondia. Vaahto ei ollut ihan yhtä pehmeä kuin edellisissä, vaan kuplat olivat suurempia. Tuoksu puolestaan oli samankaltainen kuin vaaleassa ja makukin oli samansuuntainen.

Alkumaku oli mieto ja lopussa oli voimakas humalointi. Itse asiass oluesta tuli mieleen bitteri. Erotuksena vain se, että bitterinkaltaista katkeraa puraisua humaloinnissa ei sen voimakkuudesta huolimatta mielestäni ollut.

Olut oli rungoltaan melko hedelmäisen makuinen mutta mieto ja jälkimaultaan humalainen. Humalassa oli samaa kirsikkamaista makua kuin dubbelissa, mutta se ei ollut yhtä härski kuin dubbelista. Voimakas kyllä, mutta paremman makuinen.

Humalointi kätkee sisäänsä melko hyvin runsaan alkoholin, mutta kyllä sen sieltä läpi aavistaa.

Mielenkiintoinen olut. Ehkä hieman liian vahva humalan ja alkoholin siivittämä jälkimaku, joka tekee oluesta ei niin helposti juotavan. Toisaalta kahdeksan voltin olutta onkin parempi sippailla pikkuhiljaa. Innolla odotan mitä Quadrupel vielä tuo tullessaan.

Oluessa on La Trappen nettisivujen mukaan käytetty korianteria tuomaan mausteisuutta:
"A special and powerful Trappist. Including the use of coriander owes it its spicy character. Golden in color with a fruity, bittersweet taste."

La Trappe Tripel 8% pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 18,6 °P
    •    väri 28,6 EBC
    •    katkeroaineita 14 EBU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti