perjantai 14. joulukuuta 2012

29/100: La Trappe Blond

Protz: Abbey Beer 

Pienen tauon jälkee, takaisin tuopin ääreen. Pieni nenänvalkaisu näin joulun alla ei ole koskaan pahitteeksi. Etenkin kun en noita tipattomia tammikuita ole koskaan harrastanut. No mutta asiaan.

Tuopissa tällä kertaa Hollannin tuliainen La Trappe Blond. Homma huipentuu sitten Quadrupeliin, joka on ainoana La Trappen tuotteista omalla sadan oluen listallani. Eli lähdetään lämmittelemään kohti suurta spektaakkelia.

Blondi on väriltään nimensä mukainen. Tuoksu on pehmeän miellyttävä. En oikein osaa päättää mistä tuoksu muodostuu. Aluksi olin sitä mieltä että tuoksussa oli hiivaa, mutta päädyin siihen että aromit tulivat lähinnä humaloinnista. Olin aistivinani myös hieman mallasta.


Maku myötäili mukavasti tuoksua. Pehmeää kermaisuutta ja toffeeta. Hiven hedelmäisyyttä ja melko voimakas humalointi. Mukana myös häivähdys banaanifleivöriä. Olut jättää kuitenkin hieman kylmäksi. Helposti lähestyttävä, joskin melko humalainen, mutta kuitenkin aika vaisu.

Tässä hieman muiden arvioita:
www.RateBeer.com
Olutopas.info

Jos pitäisi valita eka luostariolut jollekin, niin tämä olisi hyvä vaihtoehto. Trappistioluen perusruumiillistuma, jota maistaja ei varmasti pelästyisi ainakaan kovin pahasti.


La Trappe Blond 6,5% pähkinänkuoressa:
  • Kantavierreprosentti 14,6 °P
  • Väri 13,1 EBC
  • Katkeroaineet 16 EBU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti