sunnuntai 23. joulukuuta 2012

33/100: Koff Jouluolut

Jackson: Vienna Lager

Joulun alla tuoppiin kaatui tummanruskea jouluinen Koff. Tuoksussa oli humaloinnin sitruksisuutta. Maku oli aika peruslagermainen. Mukana oli hedelmäisyyttä ja lopussa ripaus sitruksista humalointia.

Koko oluen maku on aika sitruksinen ja melko raikas. Mielestäni mukana on myös ripaus luumua. Samoin jo tuoksusta tulee mieleen joulutortut. Aluksi maku tuntui aika sitruunaiselta, mutta vähän ajan päästä ehkä enemmänkin hedelmäiseltä, eikä niin pistävältä.

Oluen maussa on sopivasti makeaa maltaisuutta, sitruksista humalointia ja luumuista hedelmäisyyttä. Tätä täytyy kokeilla joulupöydän antimien kyytipoikana.


Jackson kuvailee Koffia opuksessaan seuraavasti:
"…Koff, in 1987 introduced a lager in the amber-red, malt accented Vienna style, as a Christmas beer. This example is on the pale side for the style, with a firm, clean, nutty maltiness."

Aika vähäsanainen kuvaus. Nykyoluen väri ei kyllä täsmää Jacksonin kuvan vastaavan kanssa, vaan nykyinen versio jouluoluesta on huomattavasti tummempaa. Eli reseptikään ei taida olla sama. Oluesta on myös alkossa myytävä 6 voltin versio, mutta Jackson esittelee kirjassaan nimenomaan keskikaljan vahvuisen version.

Täytyy varmaan seuraavaksi testata vahvempi versio. Toivottavasti se on yhtä hyvä kuin tämä keskari!

Koff Jouluolut 4,6% pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 12,6 °P
    •    väri 40 EBC
    •    katkeroaineet 20 EBU
    •    makumaltaana tummaksi paahdettua ohramallasta
    •    humalointina Saazer
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti