tiistai 6. marraskuuta 2012

27/100: Sierra Nevada Pale Ale

Protz: Pale Ale

Tällä kertaa maistelussa oli kullanruskea SNPA. Tuoksu oli simamainen ja hieman hiivainen.

Maussa on sitruunaisuutta ja hieman maltaisuutta. Oikein virkistävän raikas, happaman sitruksinen maku, johon päälle pomppaa aimo potku sitruksista humalan katkeruutta.

Jossain määrin alku on ehkä hieman liian vetinen ja vain humaloinnin kitkeryys iskee päälle. Tässä oluessa on ainakin luonnetta, arvostan. Tosin tämä on niin päiväkohtaista kun esim Koff Porterista pidin, mutta Brooklyn Lager ja Landlord saivat pyyhkeitä liiasta humaloinnista.

Mutta sellainen ongelma on, että tämä liian voimakas humalointi tuppaa peittämään muut maut alleen ja tekee mausta helposti yksioikoisen. Ja kun välillä sieltä alta poimii jonkun maun, ennen kuin humalointi sen peittää, niin totean maun kompleksiseksi.


Protz kuvailee olutta kirjassaan seuraavasti:

"The aroma is spicy and peppery from the hops, balanced by biscuity malt and tart citrus fruit from the Cascades. In the mouth there is a superb balance of hop resins, juicy malt and tangy fruit, while the long, deep finish offers a hint of vanilla pods and marzipan before it finally becomes dry, bitter and hoppy but underscored by sweet malt. It is a beautifully balanced beer with an uncompromising hop character."

Juicy malt ja tangy fruits; kuullostaapa taas tutulta. Vanilia ja marsipaani jäivät kyllä itseltä kokematta, mutta muuten tuohon kuvaukseen voi aika hyvin allekirjoittanutkin yhtyä.

Kaikesta huolimatta kokonaisuudessaan pidin kovasti. Miellyttävän sitruunainen maku, johon kaipaisin hieman jotain makean ja happaman sekoitusta. Jos humalointi olisi miedompi, niin varmaan toteaisin, että aika pliisun mitäänsanomaton ja nyt se taas on liian voimakas. Alkujärkytyksen jälkeen humalointiinkin tottui ja alkumakukaan ei tuntunut enään niin vetiseltä.

Hinta Alkossa 3,46€ / 0,35l

Sierra Nevada Pale Ale 5,6 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti  13 °P
    •    väri  23 EBC
    •    katkeroaineita 32 EBU
    •    maltaina kaksitahoiset pale ja caramel
    •    katkerohumalointina Magnum ja Perle; aromihumalana Cascade
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti