torstai 18. lokakuuta 2012

21/100: Tsingtao

Jackson: Lager/Pilsner

Läpikuultavankeltainen kiinalainen kaatui lasiin saunaoluena. Tuoksussa oli havaittavissa hieman maltaisuutta ja voimakkaan humaloinnin tuosku. Samankaltainen tuoksu kuin Singhassa.

Maku on samanlainen kuin tuoksukin eli maussa on voimakkaasti humalaa ja pieni annos maltaista makeutta. Maku on mielestäni lievästi ruohoinen, mikä johtunee runsaasta joskin pehmeän täyteläisestä humaloinnista.

Oluen makumaailma on aika mieto ja jo hetken särpimisen jälkeen suu turtui makuihin ja tatsi katosi, enkä erottanut enää mitään muuta.

Oluessa on miellyttävä maku ja pidin etenkin sen lievästä makeudesta. Humalointi tekee kuitenkin sen, että olut ei ole ihan yhtä helposti juotava kuin esim Saku Hele. Pilsnerit eivät mielestäni ole kovin helposti juotavia humalointinsa takia, mutta tämä on sieltä helpoimmasta päästä.


Jackson kuvailee Tsingtaoa kirjassaan seuraavasti:
"…Tsingtao Beer is relatively mild, but has notably more hop aroma and bitterness than most other golden lagers from China."

Hieman tylsä kuvaus Jacksonilta, joka jättää makumaailman kuvailun aika puolitiehen. Toisaalta olut on aika kevyt ja mieto, mutta olisin kaivannue enemmän adjektiiveja.

Koska Jacksonin arviot jäivät hieman puolitiehen, niin tässä linkki Olutopas.infon käyttäjien arvioihin Tsingtaosta

Summa summarum: Itse en laittaisi Tsingtaoa samaan kategoriaan muiden eksoottisten lagereiden kuten solien ja coronien kanssa, vaan se erottuu siitä porukasta mielestäni edukseen. Virkistävä olut, jota voisin kuvitella tilaavani kiinalaisessa ravintolassa palan painikkeeksi.

Hinta lähi-Prismassa 2,19€ / 0,33l

Tsingtao 4,7 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 11 °P
    •    väristä ei tietoa
    •    katkeroaineista ei tietoa
    •    Australiasta ja Kanadasta tuodut maltaat + sisältää myös riisiä
    •    Kiinassa kasvatetut humalat
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti