sunnuntai 14. lokakuuta 2012

19/100: Spaten Münchner Hell

Jackson: Munich Hell ("Pale") Lager
Protz: Pale Lager

Spaten Münchner Hell alias Spaten München, keltainen vaalea lager kaatui pikkutuoppiin perjantain kunniaksi. Tuoksussa oli havaittavissa humalan aromeita ja olut toi mieleeni Pilsner Uruquellin.

Jotain samaa oli myös maussa. Lievää metallisuuden makua ja humalan pistävyyttä, mutta pohjimmiltaan kuitenkin melko laimea tapaus. Maussa oli melko paljon humalaa, muttei sitten oikein muuta.

SMH oli paljon voimakkaammin humaloitu kuin Saku Hele, mutta jäi minun kirjoissani kyllä makumaailmaltaan auttamattosmasti kakkoseksi. Oluen maku oli mielestäni kuiva ja voimakas humalointi korosti tätä. Humalointia oli sen verran, että maku jäi kitalakeen viipyilemään vielä maistamisenkin jälkeen.

Lisäksi humaloinnin maku ei ollut mielestäni kovin miellyttävä, vaan jotenkin kitkerä. Ei vain tällä kertaa iskenyt. Voimakas humalointi aiheuttaa sen ettei olut ollut kovin helposti juotava.



Protz kirjoittaa oluesta kirjassaan seuraavaa:
"…has a lightly toasted malt, gentle hop resins and delicate lemon fruit aroma and palate, with quenching finish that is bittersweet to start and ends dry with delicate hop notes, juicy malt and tangy fruit."

En kyllä havainnut tuota sitruunan aromia, mutta en kyllä havainnut paljon muutakaan. Oli sen verran laimeaa tavaraa ja kun olut oli jääkaappikylmää eivät pienet vivahteet erottuneet. Seli seli.

Jackson puolestaan kuvailee olutta seuraavasti:
"Today's "Munich Pale" is notably aromatic; with a clean, quite sweet, malty palate; and a late, light, nutty dryness."

Vahvasti haiskahtaa siltä, että olut on otettu mukaan opuksiin sen merkittävän historian takia. Spaten oli ensimmäinen, joka toi Münchenissä markkinoille vaalean lagerin.

Two points, ei jatkoon. Hinta Alkossa 3,19€ / 0,5l.

Spaten Münchner Hell 5,2 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 11,7 °P
    •    väri  7,3 EBC
    •    katkeroaineet 18 EBU
    •    maltaana pale
    •    humalointina Hallertauer
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti